Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Körbefutotta a várost

| Páder Vilmos | Sport

Az egészséges élet követője a soproni Kalmár Péter, aki több hosszútávú futás után az elmúlt évben Nezsidertől (Neusiedl am See) a fertőrákosi öbölig 11,5 óra alatt leúszta a 28 kilométeres távot, most szülővárosát, Sopront és környékét futotta körbe.

A várost ölelő települések érintésével tette meg a 30 kilométeres távot. Útvonaltervet készített, Firger Attila szakember segítségével – aki 3 danos sotokanmester, korábban triatlonozott – készült a megmérettetésre. Indulása és érkezése helyszíne a Szent Mihály-templom volt, majd a következő útvonalon futott: homokbánya, Balf, Kópháza, Harka, Brennbergbánya, Ágfalva, Sopron, Somfalvi út, határkilépő, majd vissza a kiindulási ponthoz.

Kalmár Péter hangsúlyozta, hogy nem versenyszerűen, hanem az egészsége érdekében sportol, s mivel nem egy futó alkat – 181 centiméter magas, 116 kilogramm – szeretné felhívni a hasonló testalkatú társainak a figyelmét, hogy kitartó, kemény, következetes munkával szinte minden elérhető. A komolyabb edzéseket 2012-ben kezdte, és azóta folyamatosan emeli a „tétet” Pirger Attila segítségével. A civilben faipari szakember munkája mellett már a következő év megmérettetéseire készül, illetve készíti terveit.

Kapcsolódó cikkek

Eredményes Tigrisek

Eredményes Tigrisek

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

A selejtezők sikeres megvívása után az idei évben a kiemelt bajnokságban szerepelnek a Soproni Tigrisek U16-os kosárlabdázói. Több kiváló teljesítmény is van az együttesben, amely a nyolccsapatos „B” csoport 5. helyén áll.

„Csapatként dolgozunk”

„Csapatként dolgozunk”

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

Mint arról lapunk is beszámolt, ismét Kostas Flevarakis vezeti a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatának edzéseit. A görög szakembert arról kérdeztük, hogy milyen érzésekkel tért vissza városunkba, illetve mit tart jelenleg a legfontosabb tennivalónak.