Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kosárakadémia: új helyen edzenek

| Munkatársunktól | Sport

A Soproni Egyetem és a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia vezetése között létrejött megállapodás értelmében a sportiskolások birtokba vehetik a Krasznai Ferenc Sportcsarnokot.

– A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia lehetőséget kapott arra, hogy a csapataival egy helyen, a korábbi időszakhoz képest ideális körülmények között dolgozzon – mondta dr. Szekeres Csaba elnök. – Eddig különböző iskolák bérelt tornatermeiben sportoltak a versenyző korosztályok. Az edzők gyakran egyik helyről siettek át a másikra. Ez rengeteg szervezési nehézséggel járt. Ráadásul itt van a vírushelyzet is, az iskolák bezártak, a tornatermek nagy részét nem is használhatjuk. Most viszont lehetőségünk lesz arra, hogy az egyéni képzéseket reggel, délelőtt, kora délután is az akadémia központi bázisában tartsuk.

Szekeres Csaba kiemelte: az egyetemmel megkötött, határozatlan időre szóló szerződésben vállalták, hogy elvégzik a sürgős felújításokat, a világítás korszerűsítését. Emellett a karatésok és a SMAFC is zavartalanul folytathatják itt az edzéseiket, illetve az előre egyeztetett időpontokban az egyetemi rendezvényeknek is helyet ad a sportcsarnok.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.