Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kosaras Mikulás kupa
A Mikulás kupa legfiatalabb résztvevői játékos feladatokon és sorversenyeken vettek részt. Fotó: Németh Péter

A gyerekek megmutatták, mit tanultak az edzéseken

Kosaras Mikulás kupa

| Munkatársunktól | Sport

Három korosztály számára is kosárlabda Mikulás kupát rendeztek hétvégén városunkban. A megmérettetés célja, hogy a gyerekek megmutassák tudásukat versenyhelyzetben.

A legkisebb, azaz óvodás gyerekek, valamint a kisiskolás kosárpalánták a Krasznai-csarnokban találkoztak vasárnap délelőtt, a nagyobbacskák szombaton a Novomatic-arénában mérték össze tudásukat.


– A felnőtt csapatok edzései miatt volt szükség arra, hogy idén két helyszínre bontsuk a Mikulás kupát – kezdte Horváth József, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatója. – A lényegen azonban ez mit sem változtat: a legfontosabb, hogy a különböző intézményekbe járó gyerekek találkozzanak, és játékos formában tegyék próbára kosárlabdatudásukat.


Az ovis korosztálynak játékos feladatokat kellett teljesíteni, az első–másodikasok pedig a kosárlabdához kapcsolódó sorversenyeken vehettek részt. Kosármeccseket a harmadik–negyedikes tanulók játszottak.


– Véletlenszerűen, vegyesen állítottuk össze a csapatokat a Mikulás kupán – tette hozzá Horváth József. – Épp ez volt a lényeg: itt nem az egyes iskolák fix csapatai játszottak egymással, hanem megkevertük a teljes mezőnyt: fiúk és lányok vegyesen kerültek különböző csapatokba, és kosarazhattak egymás ellen. Fontosak ezek a kupák, hiszen a kenguru kupa küzdelmei és a kosárpalánta program mellett ilyenkor vagy éppen tavasszal, a nyuszi kupán is lehetőséget biztosítunk arra, hogy a kis kosárlabdázóink versenyhelyzetben is megmutassák, mit tanultak a heti edzéseken.


A kupán 80 óvodás és 200-nál több kisiskolás vett részt. A sportprogramot közösen szervezte a Soproni Darazsak, valamint a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia.

Kapcsolódó cikkek