Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kosárlabda: díjazták a legjobb játékosokat

| Munkatársunktól | Sport

Hivatalosan is megkezdődött a 2021/22-es szezon a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémiánál. Az utánpótlás-nevelő egyesület az évadnyitón értékelte a tavalyi idény eredményeit, egyben díjazta a legjobb játékosokat.

A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia (SSIKA) kiemelkedően eredményes szezont zárt, hiszen minden csapat országos döntőbe jutott, az U14-es és az SKC-val közös U20-as együttes bronzérmet szerzett.

A rendezvényen dr. Szekeres Csaba elnök hangsúlyozta: a tavalyi év azért is különleges volt, mert a pandémiás időszakban az online oktatás mellett az online edzéseket is meg kellett ismerniük a fiataloknak. Ennek ellenére mindenki szépen helyt állt, ezért csillagos ötös jár nem csupán az akadémistáknak, hanem az edzőknek és a szülőknek is. Dr. Szekeres Csaba kiemelte Horváth József szakmai igazgató fáradhatatlan munkáját.

Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere a városvezetés nevében gratulált a szép eredménysorhoz, egyben hangsúlyozta: a sportiskola és az önkormányzat között folyamatos a kapcsolattartás. Az alpolgármester elmondta: az akadémisták mellett az egyesület szakmai vezetése és edzői stábja is elismerést érdemel, a város a továbbiakban is támogatja az akadémiát.

Az SSIKA a 2003-astól a 2010-es korosztályig minden évfolyamból díjazta a legjobbakat. A tavalyi eredmények alapján Hajnal Kristóf, Csátaljay Péter, Flasár Botond, Keller Bendegúz, Nyikos Balázs, Dénes Csanád, Németh-Hajnal Csongor és Kiss Dániel kapott elismerést.

A Mogyorósy-díjat Simon Balázs vehette át, a Vetési-díjat Janzsó Olivér érdemelte ki. A szezon legrangosabb elismerésével, a Molnár Csaba-díjjal Csendes Pétert jutalmazták.

– Kiemelkedően eredményes szezonunk volt tavaly, de ez idén már csak történelem – mondta Horváth József, az SSIKA szakmai igazgatója. – Új idény kezdődik, nagy örömömre magasra tettük a mércét, azt várom a csapatainktól, hogy a bajnokságok végére az idei szezonban is érjenek oda a legjobb nyolcba, azaz az országos finálékba. Az egyesület részéről ehhez minden támogatást megkapnak a játékosok és az edzők.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...