Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kosárlabda: több, mint hobbi?
Janzsó Alíz a kosárlabdával szeretne hivatásszerűen foglalkozni – öccsének, Olivérnek hobbija a sport. Fotó: Filep István

Ifjú kosarasok

Kosárlabda: több, mint hobbi?

| Madarász Réka | Sport

Janzsó Alíz és Olivér annak ellenére, hogy testvérek, sokban különböznek. Az viszont közös bennük, hogy mindketten jeleskednek a kosárlabdában.

Janzsó Alíznak még a Hunyadi-oviban ajánlotta az óvó bácsija, hogy próbálja ki a kosárlabdát, ugyanis átlagon felüli magasságával kitűnt a többiek közül. A kezdeti szárnypróbálgatásból azóta szenvedély lett: csapatával megnyerte az U14-es korosztályban az országos bajnokságot, U16-ban pedig harmadikak lettek.

– Elsős korom óta kosarazom komolyabban a Soproni Darazsak Sportakadémiánál – mesélte Alíz. – Jelenleg az U16-os válogatott tagja vagyok. A kosár számomra több, mint hobbi: ezzel szeretnék foglalkozni az életben. Úgy képzelem el a jövőmet, hogy felnőtt profiként egy nagy csapat tagja leszek, természetesen továbbra is válogatott versenyzőként.


A lány az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium 9.A osztályába jár. Többek között a remek közösség miatt szereti nagyon az iskoláját, ahol sportolóként is maximálisan támogatják. A heti öt csapat- és 2–3 egyéni edzés mellett kevés szabadidejét a barátaival és pihenéssel tölti.

Öccse, Olivér a foci után – a családi hagyományokat követve – választotta a kosárlabdát két évvel ezelőtt. A Soproni Sportiskola U13-as csapatának a tagja. Nem mindig élvezi a játékot, mert hajlamos „begurulni” a pályán. Ennek ellenére „odateszi magát”, így behívták a válogatott felkészítőre.

– A Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola 7.A osztályába járok – részletezte. – Kedvenc tantárgyam a történelem, és abban már most biztos vagyok, hogy a Széchenyiben vagy a Berzsenyiben szeretnék továbbtanulni. Alízzal ellentétben nekem hobbi a kosárlabda, szeretek emellett számítógépes játékokat játszani és biciklizni is.

Legfrissebb híreink a közösségi médián:

Kapcsolódó cikkek