Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kosárlabdaünnep Sopronban
A közönség végig fantasztikus volt, euforikus hangulatot teremtett a Novomatic-arénában Fotók: Griechisch Tamás

Negyedik helyen végzett az Euroligában a tisztességgel küzdő Sopron Basket

Kosárlabdaünnep Sopronban

| Rázó László | Sport

Múlt hétvégén ismét városunk volt a női kosárlabda fővárosa, hiszen ismét a Novomatic-aréna adott otthont az Euroliga négyesdöntőjének, amelyet a Jekatyerinburg nyert meg. A Sopron Basket a negyedik lett.

Idén ismét óriási előkészületekkel várta a házigazda Sopron Basket stábja a Final Fourt. A pénteki nyitómeccsen a cseh Prága a Kurszkkal mérkőzött, és a papírformának megfelelően az orosz sztárcsapat jutott a fináléba.

Este aztán eljött a hazai csapat, a Sopron Basket bemutatkozásának ideje is. Leírhatatlan hangulat várta az Euroliga elődöntő két csapatát, pedig mindenki tudta, hogy az ellenfél, az orosz óriás Jekatyerinburg nem csak az elődöntő, a végső győzelem első számú esélyese is.

A meccset az orosz mezben játszó világsztárok kezdték jobban, aztán Iniguez mester technikaija megváltoztatta a felállást: a Jekatyerinburg kezdett kapkodni, Turner és Zahui pedig gyönyörű hármasokat szerzett, a Sopron Basket pedig hét ponttal is vezetett! Sajnos a nagyszünetig megtört a hazaiak lendülete, visszavette a vezetést az orosz együttes. Fordulás után viszont már a papírforma érvényesült: körülményesen szőtte a támadásokat a Sopron Basket, kiütközött a két csapat közti fizikai és tudáskülönbség. Így sima vereség lett a vége: UGMK Jekatyerinburg – Sopron Basket, 81–59. A vasárnapi bronzmérkőzés ismét fantasztikus hangulatban kezdődött. Sajnos már a meccs elején látszott, hogy nem a legjobb formában játszik a Sopron Basket – de igaz volt ez a prágaiakra is, két fáradt csapat mérkőzött a bronzért. Többnyire Natalia Hejkova együttese vezetett, köszönhetően annak, hogy a megszokottnál jóval több hibával, eladott labdákkal, kihagyott büntetőkkel játszott a hazai csapat, és a dobások ezúttal sem mentek. Pedig esély lett volna, mert a Prága is sok hibával, hasonlóan gyenge büntetőzéssel kosárlabdázott. Szünet után még egyenlített a Sopron, de ez felőrölte a csapat maradék energiáit is, a meccs végére tíz pont fölé emelkedett a különbség. A végeredmény: ZVVZ USK Praha – Sopron Basket, 64–53.

A végig fantasztikus közönség a vereséggel mit sem törődve sokáig éltette a csapatot, amely így a negyedik helyet szerezte meg az Euro­ligában.

Fegyverneky Zsófia: Óriási dolog, hogy itt lehettünk!

A Sopron Basket csapatkapitánya, Fegyverneky Zsófia sérülése miatt nem tudta végigjátszani a bronzmérkőzést. A játékos szerint óriási eredmény, hogy idáig eljutottak. – Sok csapat cserélne velünk a negyedik hely miatt, a szezon elején egyértelműen aláírtam volna, hogy a négyesdöntőbe jutunk. Pár nap kell majd, hogy igazán értékelni tudjuk ezt az eredményt. A közönség óriási volt, amelyet ezúttal is köszönünk. Azt sajnálom csak, hogy épp a bronzmeccsen produkáltuk talán a szezon leggyengébb játékát, nem tudtunk a saját ritmusunkban kosarazni.

Roberto Iniguez: Büszke vagyok a lányokra!

A Sopron Basket fanatikus trénere, Roberto Iniguez nem titkolta, hogy jobban örült volna, ha nem hazai pályán rendezik meg a négyesdöntőt. Szerinte ugyanis így még nagyobb nyomás nehezedett a csapatára. Ettől függetlenül elégedett volt a látottakkal. – Hatalmas bravúr, hogy két egymást követő évben itt vagyunk, a szűk európai elitben. Biztos voltak hibáink, sok nehézséggel küszködtünk nem csak a négyesdöntőben, az egész Euroliga-szezonban. A maximumot nyújtották a lányok, mindent kiadtak magukból, ez most ennyire volt elég. Eljött a búcsú és talán a pihenés ideje is, ez volt az utolsó Euroliga-meccsem a soproni kispadon.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...