Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kosárrangadó az Euroligában

| Munkatársunktól | Sport

Szerda este 8 órától a török Galatasaray otthonában lép pályára a Sopron Basket. Gáspár Dávid együttese ezután is folytatja az erőltetett menetet, hiszen szombaton 18 órától bajnoki meccs vár a soproni hölgyekre a PINKK– Pécsi 424 ellen.

A múlt hét az idegenbeli diadalok hete volt a bajnokcsapatnál: szerdán a Szigetszentmiklós otthonában arattak magabiztos győzelmet a Gáspár tanítványok. A végeredmény: BKG-PRIMA Szigetszentmiklós – Sopron Basket: 66–98.

Szombaton ismét idegenben következett egy bajnoki találkozó a soproniak számára. Az ellenfél ezúttal már komolyabb erőkből állt, hiszen az NKA Universitas PEAC együttese jelenleg is bronzérmes pozícióban van a tabellán. A mérkőzés viszont csak egy negyedig volt izgalmas, a második játékrészben nagy előnyt szerzett a Sopron Basket, amely ezt meg is tartotta, sőt, jelentősen növelte a meccs végéig. Talán nem túlzás állítani, hogy élete formájában játszik Határ Bernadett, aki ez alkalommal is 20 ponttal terhelte meg a pécsi kosarat, mellette Williams 16, Jeca Brooks 14 pontot gyűjtött. A végeredmény: NKA Universitas PEAC – Sopron Basket: 58–83.

– Szigetszentmiklóson rossz ritmusban kezdtünk, idő kellett, mire magunkra találtunk – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – Ezzel szemben a Pécs elleni találkozón végig éreztem, hogy megfelelően koncentrálunk, talán csak a végén, nagy különbségű vezetésnél engedtünk ki egy kicsit, de összességében kontroll alatt tartottuk a mérkőzést.

A Sopron Basket igazi rangadóra készülhet szerdán, hiszen listavezetőként utazik a jelenlegi második helyezett Galatasarayhoz. A magyar csapatnak 4 győzelme és egy veresége van, míg a törökök 3-szor győztek és két alkalommal kaptak ki eddig az Euroliga B csoportjában.

– Nagyon kemény játékosokból álló csapattal játszunk Törökországban, kiélezett meccset várunk a mérkőzéstől – mondta Laczka Miklós másodedző. – Döntő lesz egyrészt, hogy tudjuk-e hozni a legszervezettebb, legfegyelmezettebb formánkat, illetve mennyire tudjuk megállítani a nem kevés kiemelkedő képességű játékosukat.

Kapcsolódó cikkek