Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Következik a Szekszárd
Kemény összecsapásra számítanak a Szekszárd elleni meccsen. Fotó: Soproni téma-archívum

Következik a Szekszárd

| Munkatársunktól | Sport

A Szekszárd elleni rangadón biztosíthatja be a szereplését a Magyar Kupa négyesdöntőjében a Sopron Basket. Gáspár Dávid együttese február 16-án 18 órától látja vendégül a tolnai riválist.

A csütörtöki mérkőzés pikantériája, hogy a győztes a 4 közé kerül, a négyesdöntőt pedig Sopronban rendezik március 9–10-én.

– Természetesen nagyon nehéz meccsre készülünk a Szekszárd ellen – kezdte Laczka Miklós, a Sopron Basket másodedzője. – Nem kell részleteznem, milyen komoly játékerőt képvisel ellenfelünk, amely a bajnokság mellett az Euroligában is szerepel. Úgy gondolom, hogy a védekezés lesz a kulcs a negyeddöntőben: kellő agresszivitással lassítanunk kell ellenfelünk játékát, és arra kényszeríteni őket, hogy ne tudjanak tiszta dobóhelyzeteket kialakítani. Egyáltalán nem tekintünk tovább, nem foglalkozunk azzal, hogy milyen ellenfelünk lehet az elődöntőben, ez súlyos hiba lenne. Kizárólag a Szekszárd elleni találkozóra koncentrálunk.

A szakember szerint mind a játékosok, mind pedig a csapatok számára optimálisabb a Magyar Kupa idei rendszere. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének döntése értelmében 2023-ban nem nyolcasdöntőt játszanak a csapatok. Ehelyett a negyeddöntőket külön helyszíneken tartják, majd a négyesfinálét egy adott helyszínen rendezik meg.


A Killik László női Magyar Kupa négyesdöntője idén márciusban Sopronban, a Novomatic-arénában lesz. ­Laczka Miklós elmondása szerint ez ugyanakkor nem szabad, hogy plusz terhet jelentsen a játékosoknak, kizárólag arra koncentrálnak, hogy a lehető legjobb formában legyenek a most csütörtöki, Szekszárd elleni negyeddöntőben.

Kapcsolódó cikkek