Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Krasznai emlékmeccsek

Krasznai emlékmeccsek

| Munkatársunktól | Sport

Hétvégén megrendezték a Krasznai emlékmérkőzéseket a férfiaknál.

A Sopron KC az Oberwart Gunners és a Zalaegerszeg együttesétől is vereséget szenvedett, így mindkét napon a vendégcsapatok kapták meg a Krasznai Kupát.

– Az eredeti terv az volt, hogy háromcsapatos tornát rendezünk, azonban az osztrák vendégcsapat és a zalaegerszegiek sem vállalták az egymás elleni mérkőzést – mondta Wischy Péter, a szervező Győr–Moson–Sopron Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője. – Emiatt döntöttünk úgy, hogy mindkét napon, mindkét mérkőzés után átadjuk a Krasznai Kupákat.

Az Oberwart Gunners ellen nagy csatát láthatott a soproni közönség, a hosszabbításban azonban a vendég osztrákoknak ment jobban a játék. A végeredmény: SKC – Oberwart: 95–97.

A szombati Zalaegerszeg elleni mérkőzésen folyamatosan növelte előnyét a vendég csapat, a végeredmény így SKC – ZTE: 66–97 lett. 

Nehezen, de összeállt a játékoskeret

A Krasznai emlékmérkőzések hétvégéjén vált teljessé a Sopron KC kerete. Idén sérülések, adminisztrációs problémák hátráltatták a klubot, több esetben is szerződést kellett bontani a friss igazolásokkal. Borisov, Collins és Myers mellett vasárnap Sopronba érkezett a center E. C. Montgomery, valamint a négyes poszton szereplő Quincy Ford is, így ezen a héten már teljes kerettel készülhet a szakmai stáb a bajnokság nyitányára.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...