Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kupagyőztes Tigrisek
A Soproni Tigrisek SE kerekesszékes kosarasai zsinórban harmadszor nyerték meg a Magyar Kupát

Kupagyőztes Tigrisek

| Rázó László | Sport

Idén is újráztak a Tigrisek: a férfi kerekesszékes kosárlabdázók Magyar Kupa döntőjét megnyerte az együttes. A soproniak így zsinórban harmadszor diadalmaskodtak.

Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke elmondta: a négycsapatos döntőt Dunaújvárosban rendezték, azzal a céllal, hogy a városban is fellendüljön a kerekesszékeskosárlabda-élet. A két favorit pedig már az elődöntőben összekerült: a Tigrisek és a nagy rivális, fővárosi Törekvés SE játszott egymással. A találkozón a soproni csapat három kosarasa nem tudta vállalni a játékot, ráadásul Magyar András edző kisebb betegség miatt szintén nem lehetett az együttessel. Így az edzői licensszel is rendelkező klubelnök, Nagy Tamás meccselt. 

– A Törekvés több kosarasának lejárt a sportorvosi igazolása – mesélte Nagy Tamás. – Hivatalosan ezzel el is dőlt a meccs, hiszen nem játszhattak kupamérkőzést. Azonban mindannyian ragaszkodtunk a játékhoz, ezért egy kvázi edzőmeccs keretében megmérkőztünk egymással. Óriási meccs volt, a végén 4 ponttal tudtunk győzni, így nem csak a zöld asztalnál sikerült bejutni a döntőbe.

A fináléban aztán a jó erőkből álló Diósgyőr volt a Soproni Tigrisek ellenfele, de a soproniak magabiztosan, 21 ponttal megnyerték a találkozót.

– Ötödször írták ki a Magyar Kupát a férfi kerekesszékeseknek, ebből háromszor hódítottuk el a serleget, ezt óriási dolognak tartom. Magyar András edzőnek ajánlottuk a sikert – tette hozzá Nagy Tamás.

A kerekesszékes kosarasok bajnoksága október 25-én kezdődik, azon a hétvégén Pécsett rendezik meg az első fordulót.

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...