Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Küzdelmes foci véghajrá
A bajnokság legutóbbi 3 fordulójában 4 pontot szerzett az SVSE Fotó: Godavszky Helga

Küzdelmes foci véghajrá

| Páder Vilmos | Sport

Az SVSE NB II-es labdarúgócsapata már korábban elvesztette a reményt a másodosztályú tagság megtartására.

A labdarúgókat foglalkoztató gazdasági társaság pénztelensége és a sorozatos kudarcok ellenére a játékosok a szakmai stábbal együtt hétről hétre becsülettel végzik munkájukat, mintha mi sem történt volna. A legaggasztóbb hír a klub háza tájáról, hogy a pénzhiány lassan felőrli a játékosok idegeit, a koncentrációs képességük csökken. A jövő bizonytalanná vált. Ahhoz, hogy az NB III-as indulási jog megmaradjon, a bajnokságot végig kell játszani, a két hónapja elmaradt béreket pótolni kell, illetve a bajnokság befejezéséhez szükséges pénzt elő kell teremteni.


Információink szerint a város segítő kezet nyújt, de a jövőt közösen kell megoldani. Kísért a múlt? Sajnos a soproni szurkolóknak van negatív tapasztalatuk: SLC–SFAC, Matáv Sopron – FC Sopron elsorvadása –, de remélhetőleg a legszomorúbb eset nem ismétlődik meg. A bizonytalanság kovácsolja össze a játékosokat, küzdenek, hajtanak, helyenként jól is játszanak. Némi gyógyír volt a sebekre, hogy öt és fél hónap után sikerült győzni Szolnokon (2–1), valamint a Szeged ellen 0–2-ről felállni és 2–2-es döntetlent elérni. Legutóbb azonban a Gyirmóttól hazai pályán kikaptak 1–2-re.


Az előzmények sötét képet mutatnak, de a játékosok megígérték, hogy maximálisan kiszolgálják a végsőkig kitartó szurkolókat.

Kapcsolódó cikkek

Eredményes Tigrisek

Eredményes Tigrisek

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

A selejtezők sikeres megvívása után az idei évben a kiemelt bajnokságban szerepelnek a Soproni Tigrisek U16-os kosárlabdázói. Több kiváló teljesítmény is van az együttesben, amely a nyolccsapatos „B” csoport 5. helyén áll.

„Csapatként dolgozunk”

„Csapatként dolgozunk”

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

Mint arról lapunk is beszámolt, ismét Kostas Flevarakis vezeti a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatának edzéseit. A görög szakembert arról kérdeztük, hogy milyen érzésekkel tért vissza városunkba, illetve mit tart jelenleg a legfontosabb tennivalónak.