Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Küzdősportgála
A II. West Hungarian Fight nemzetközi gála ismét a küzdősportokra irányította a figyelmet Fotó: Griechisch Tamás

Küzdősportgála

| Munkatársunktól | Sport

Vasárnap rendezték városunkban a II. West Hungarian Fight küzdősportgálát. A Növényi Sportakadémia SE szervezésében különböző sportágak képviselői léptek a szorítóba, nívós mérkőzésekkel népszerűsítve a küzdősportokat.

Babos Zoltán, a Növényi Sportakadémia SE elnöke szerint fontos, hogy városunkban is egyre többen próbálják ki ezeket a mozgásformákat, a küzdősportgála pedig az egyik kiemelt értéke legyen a városi sportéletnek. 

A kínálatban olyan sportágak szerepeltek, mint az MMA, az amatőr és profi K1, a grappling vagy a Muay Thai – és nem hiányozhatott a programból a legismertebb hagyományos küzdősport, az ökölvívás sem.

A küzdősportgála megnyitóján dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok azt hangsúlyozta, hogy a sport, a mozgás a felnőttek mellett a feltörekvő generációknak is fontos, hiszen közösségi tevékenység, amely küzdeni tanítja a fiatalokat.

– Sopron mindig is támogatta azokat a sportrendezvényeket, amelyek túlnőnek a város falain és öregbítik Sopron jó hírét – mondta Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő. – A küzdősportok városunkban is növekvő népszerűségnek örvendenek, büszkék vagyunk arra, hogy olyan sportvezetők tevékenykednek Sopron térségében, akik ilyen nagyszabású sportrendezvényeket tudnak megszervezni és sikeresen lebonyolítani.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek