Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Labdarúgás

| Páder Vilmos | Sport

A bajnokság finiséhez érkeztek városunk labdarúgócsapatai, sőt az SC Sopron NB II-es női együttese már befejezte a szezont.

Női NB II.

Horváth Gábor vezetőedző asszonyai és lányai derekasan helytálltak a bajnokságon. A Mol Vidi mögött az előkelő 2. helyet szerezte meg az NB II-es bajnokságban az SC Sopron női csapata. Dicséret illeti az egyesület vezetését, a szakmai stábot és a játékosokat egyaránt. Jó szereplésükkel öregbítették Sopron hírnevét.

Megyei I. osztályú  bajnokság 

Gönyű – SC Sopron: 1–2

Az SC Sopronnál folyó munka eredménye a felnőtt csapat kitűnő szereplése. Két fordulóval a bajnokság befejezése előtt már biztos bronzérmesként érkeztek Honyákék a Gönyű SC elleni találkozóra, és olyan kiváló teljesítményt nyújtottak, hogy jó volt nézni játékukat. Az első félidőben mindkét együttes a focival foglalkozott, a játékosok nagy kedvvel küzdöttek. A Sopron jókor rúgta a gólokat, az elsőt a mérkőzés elején, majd a másodikat a félidő befejezése előtt. A második játékrész első fele felejthető volt, de a hajrára megint odatették magukat Galambosék. Ágoston Zsolt, a csapat edzője elégedetten nyilatkozott a mérkőzés végén:

– Szuper körülmények között változatos, jó mérkőzést játszottunk. Úgy érzem, megérdemelten győztünk.


SFAC – Nyúl SC: 2–8

A bajnokság végére elfáradtak az Anger réti fiúk, de ezen a találkozón is becsülettel küzdöttek, rúgtak két gólt, de ez kevés volt a jobb eredmény eléréséhez.

Megyei öregfiúk- bajnokság 

Beled – SC Sopron: 1–5

A soproni szív és a labdarúgás iránti alázat átsegítette a holtponton a játékosokat. Huszáros hajrát bemutatva Tikosi (2) és Keszeg (3) góljával 5–1 arányban győztek Beleden az öregfiúk. A dobogós helyért vívott harcban szombaton a városi stadionban – a felnőtt találkozó után – le kell győzni a vetélytárs Rábatamási együttesét.

Megyei III. osztályú bajnokság 

SVSE – Répcevis: 17–1

Az SVSE játékosai nagyon akarták a sikert, egy percig nem álltak le, bajnokhoz méltó jó játékuk eredménye a fölényes győzelem. Mozsolits Jenő a mérkőzés után így nyilatkozott: – Az egyik célt teljesítettük, jöhet a következő. A soproni labdarúgás ha mélyről is, de ismét elindult felfelé, a focit szerető soproniak nagy örömére.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...