Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Laczka Miklós másodedző büszke a vb-bronzra

| Munkatársunktól | Sport

Soproni vonatkozása is van a magyar női U19-es kosárlabda-válogatott komoly sikerének.

 A nyáron Debrecenben rendezett világbajnokságon Cziczás László szövetségi kapitány munkáját másodedzőként segítette Laczka Miklós. A Sopron Basketnél is másodedzői teendőket ellátó szakember szerint kiváló volt az együttműködés a stábtagok között.

– Szintén az edzői teamhoz tartozott Horváth Zsófia, nagyon jó volt az összhang hármunk között, talán ennek is köszönhető a nem várt, bravúros bronzérem – mondta a soproni szakember. – A feladatom hasonló volt, mint Sopronban: fel kellett készülnöm az ellenfeleinkből, videoelemzéseket készítettem, szakmai tanácsokkal láttam el a szövetségi kapitányt.

Laczka Miklós úgy véli: a vb-n elért 3. helyezés egyedi bravúr a honi kosárlabdasportban. A másodedző mellett még egy soproni tagja volt a vb-bronzérmes együttesnek: a 2003-as születésű Sitku Zsuzsanna a másodedző véleménye szerint sokat tett hozzá a válogatott sikeréhez. Nem véletlen, hogy a fiatal játékos ettől a szezontól már a Sopron Basket felnőtt keretéhez tartozik.

Kapcsolódó cikkek

Hűség 100 futás

Hűség 100 futás

2021. 09. 15.

A Soproni Egyetem hallgatói, oktatói 100 kilométeres váltófutással adóztak múlt héten a népszavazás és az ágfalvi csata emléke előtt.