Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Lazítanak az ünnepekben
Jeca kisfiának nagyon tetszenek a karácsonyi díszek, a fát már idejében feldíszítették

Jeca az édesanyja karácsonyi töltött káposztájára esküszik

Lazítanak az ünnepekben

| Rázó László | Sport

A világ legjobb karácsonyi töltött káposztáját édesanyja készíti – ezt vallja Jelena „Jeca” ­Brooks, aki annyira szereti ezt az ételt, hogy az ünnepekben reggel, délben és este is meg tudja enni. Pedig még hús sincs benne, ennek pedig vallási okai vannak.

– Érdekes helyzetben vagyunk: a férjem családja katolikus, mi viszont a szerbiai családok többségéhez hasonlóan ortodoxok keresztények vagyunk – kezdte a Sopron Basket kosárlabdázója. – Hivatalosan nem is decemberben, hanem január hetedikén tartjuk a karácsonyt, ilyenkor pedig böjti időszak van, hasonló, mint húsvét előtt. Így anyukám is hús nélkül készíti a kedvenc ételemet, a töltött káposztát, mégis olyan finoman tudja csinálni, hogy egész nap csak azt enném. Nagyon jó lenne otthon ünnepelni, már csak azért is, mert szüleim nyáron látták utoljára a kisfiunkat. Egyelőre bizonytalan minden, sajnos csak az utolsó pillanatban dől el, hogy haza tudunk-e utazni Szerbiába, a vírushelyzettől függ. Ha mégsem mehetünk, akkor a szüleim jönnek hozzánk. Én leszek a házigazda, de a konyhában nálunk is anyukám veszi át az irányítást, én pedig próbálok lazítani az ünnepek alatt. Elég fárasztóak voltak ezek a napok, hetek, ugyanis rengeteg meccset játszunk, lesz mit kipihenni az év végén.

A kosárlabdázó amerikai férje, az Sopron KC egykori játékosa, David Brooks is tervezte, hogy a karácsonyi ünnepekre hazautazik néhány napra. Philadelphiában élő szüleit látogatta volna meg, azonban a járványhelyzet miatt több mint valószínű, hogy halasztania kell a repülést. A sok bizonytalanság mellett egy valamit biztosan lehet tudni: a Brooks házaspár huszonegy hónapos kisfiának, Matheónak tetszik majd a karácsony. – Matheo kicsi még, nem feltétlenül érti pontosan, mi az az ajándékozás, de azért természetesen neki is készülünk egy kis meglepetéssel. A karácsonyi fények, díszek, csillogó tárgyak viszont nagyon érdeklik. Éppen ezért idejében feldíszítettem a fánkat, és kint is elhelyeztük a fényeket, így igazán ünnepi hangulatban készülhetünk a karácsonyra – zárta Jeca.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.