Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Legjobbak között  az U16-os Tigrisek
Az idei szezonban a Soproni Tigrisek SE U16-os csapata is a kiemelt bajnokságban szerepel.

Legjobbak között az U16-os Tigrisek

| Munkatársunktól | Sport

Az idei szezonban két soproni csapat is a legjobb 16 között szerepelhet a fiú kosárlabda kadett korosztályban.

A Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia mellett a Soproni Tigrisek SE U16-osai is a kiemelt bajnokságban vehetnek részt, miután két selejtező csoportban is sikeresen szerepeltek.

– Először a budapesti Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia adott otthont egy négyestornának – mondta Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke. – A Kaposvár ellen kikaptunk, de a Budafokot és a Kiss Lenke együttesét magabiztosan legyőztük, így másodikként léptünk tovább. Hasonló volt a helyzet a kisdöntőnek is beillő, második selejtezőcsoportban is, amelyben mi voltunk a házigazdák. A Zalaegerszegtől kikaptunk hét ponttal, viszont a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia és a Miskolc ellen is nagy különbségű, 39 pontos győzelmet arattunk. Így bekerültünk a legjobb 16 együttest felvonultató, kiemelt bajnokságba.

A sportvezető hozzátette: köszönettel tartozik az edzői stábnak, Németh Lehel és Forrai Dániel edzőnek, valamint Nagy Balázs erőnléti trénernek. Két éve az U18-asok kerültek be a kiemelt bajnokságba, most pedig az U16-os Tigrisek is a legjobbak között mérethetik meg magukat.

– Nagyon büszkék vagyunk az U16-os csapat játékosaira, óriásit küzdöttek mindkét selejtező fordulóban – tette hozzá Nagy Tamás. – A szakmai munka egyértelmű visszaigazolása, hogy sikerrel vettük ezeket a nagyon komoly akadályokat, és a kiemelt csapatok közé kerültünk. Sopron méltán lehet büszke arra, hogy a városban idén két csapat is az U16-os kiemelt bajnokságban fog játszani.

Kapcsolódó cikkek