Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Lételeme a mozgás
Blau Anna imád táncolni, folyamatosan gyakorol otthon is. Fotó: Németh Péter

Lételeme a mozgás

| Madarász Réka | Sport

A Dirty Dance Sopron Egyesület tagjaként Blau Anna számos bajnokságon indult csapatban, később pedig szólóban. A 12 éves hunyadis lány imádja a természetet.

Anna már kiskorában is örökmozgó volt, ezért édesanyja beíratta tornászni az SKC tornaklubjába. Másodikban hívta meg az egyik osztálytársa a Dirty Dance táncegyüttes karácsonyi gálájára, ami annyira elbűvölte a kislányt, hogy azonnal ki is akarta próbálni.

– Már az első órán beálltam a táncosok közé, és attól kezdve nem volt megállás: fél év múlva már versenyeztem is – mesélte a lány. – Országos bajnokságokon csapatban többször is első helyezést értem el, az Európa-bajnokságon pedig arany- és bronzérmesek lettünk. Tavaly februárban kezdtem el szólózni, az Európa-bajnokság kvalifikációs versenyét megnyertem. Megkaptam a kvalifikációt egyénileg és csapatban is az Eb-re és a világbajnokságra is, a megmérettetéseket azonban a pandémia miatt elnapolták.

A heti négy, versenyszezonban mindennapos edzések ellenére Anna eddig minden évben kitűnő bizonyítványt és több tantárgyból dicséretet vitt haza. A beszélgetésünk előtt értesült arról, hogy felvették a Soproni Széchenyi István Gimnázium hatosztályos képzésére.

– Volt osztályfőnököm, Halvax Juli néni szerettette meg velem a tanulást és az iskolába járást – folytatta a kis táncosnő. – Jelenlegi osztályfőnököm, Palkovics Tamás is támogat mindenben.

Anna rajong az állatokért: hét éve lovagol Kópházán, otthon pedig kutyusa és lógófülű cicája várja. Az ifjú tehetség imád rajzolni, az utóbbi időben pedig természetfotókat készít.

Kapcsolódó cikkek

Sopron Basket: fontos győzelem

2021. 05. 05. | Munkatársunktól

A bajnoki döntő harmadik, soproni mérkőzésén rendkívül magabiztos győzelmet szerzett a Sopron Basket. Erre azért is szükség volt, mert a második, szekszárdi összecsapáson, ha csak három ponttal is, de győzni tudott a tolnai együttes.