Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Magabiztos győzelem
A hétvégi 3–1-es győzelmével az SC Sopron továbbjutott a Magyar Kupa főtáblájára Fotó: Németh Péter

Magabiztos győzelem

| Páder Vilmos | Sport

Sikeres hetet zártak az SC Sopron csapatai.

A felnőtt együttes már korábban, Magyar Kupa kötelezettsége miatt lejátszotta a Pannonhalma elleni mérkőzését, 3–0 arányban győzött. A hétvégén kupamérkőzésen a legjobb 32 közé jutásért a Komárom megyei Kecskéd együttesét fogadták Honyákék, és 3–1-es győzelmükkel továbbjutottak a főtáblára. A hazai gólokat Kocsis Ármin, Purt Patrik és Baranyai Norbert szerezték. A mérkőzés igazi kupahangulatban zajlott, a szurkolók biztatták kedvenceiket. A közel kétszáz vendég drukker dobbal, kereplővel tette színesebbé a találkozót. Vereségük ellenére is éltették csapatukat. A találkozón a Sopron meggyőző játékot mutatott ötszáz fős szurkolótáborának. A jó formára a hétvégén is szüksége lesz, mivel a 4. Jánossomorja otthonában kell bizonyítania.  

Az utánpótlás-bajnokságban mind a hat korcsoport a Hévíz együtteseivel mérkőzött. Az U12 8–0-ra győzött, az U13 5–0-ra, az U14 3–1-re, az U15 5–0-ra, az U17 1–0-ra és az U19 6–0-ra. Az SC Sopron fiataljai hétről hétre bizonyítják jó formájukat. A hat korosztály hat győzelmet aratott, 28–1-es gólkülönbségük, a maximálisan megszerezhető 18 pontjuk mindennél többet mond.

Abdán vendégeskedett a SFAC legénysége, és 5–0-s vereséget szenvedett. A soproni csatárok még mindig adósak a gólokkal, a védelem pedig gólképes. Hétvégén lesz javítási lehetőség, a Beled érkezik az Anger réti sporttelepre.

Az öregfiúk-bajnokságban az SC Sopron a tavalyi bajnok Kóny együttesét fogadta és 2–2-es döntetlent ért el. A hazaiak nem bírtak ellenfelükkel, játékuk csalódást okozott. A két kiváló csatár, Czipper és Tikosi góljai sem hoztak hazai győzelmet.

Az NB II-es női bajnokságban Zalaegerszegre látogatott az SC Sopron csapata, és 7–1 arányú vereséget szenvedett. Nagy falat volt a megfiatalított soproniaknak a rutinos zalai csapat.

A megyei II. osztályban Veszkényben vendégeskedett az SVSE, és 2–2-es döntetlent ért el. Mozsolits Jenő együttese nagyot küzdött, de játékuk csak egy pontra volt elég.

A megyei III. osztályban Répcevisen 7–0-s vereséget szenvedett a Balf együttese. Elfogyott az újonc balfi gárda lendülete.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek