Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Magyar Kupa négyesdöntő

| Munkatársunktól | Sport

Csütörtökön 20.45-kor a Győr ellen lép pályára a Sopron Basket női kosárlabdacsapata.

A hazai környezetben rendezett meccsnek komoly a tétje, hiszen a Killik László női Magyar Kupa elődöntőjében játszanak Fegyvernekyék. A Szekszárd elleni sikeres negyeddöntőt követően vált biztossá, hogy a soproni együttes is résztvevője lesz a négyesdöntőnek, amelynek idén városunk ad otthont.

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, a győri együttes idén kiemelkedő teljesítményt nyújt, elsősorban támadásban erős – mondta Laczka Miklós másodedző. – Az utóbbi hetek hatalmas rohanása után volt egy szusszanásnyi időnk, így jobban tudtunk regenerálódni az elődöntőre. A bajnoki meccs tapasztalatait felhasználva készültünk fel. A Győr kiváló formában van, a végsőkig kiélezett csatára számítok.

A tréner hozzátette: hatalmas eredménynek tartja, hogy a Sopron Basket idén is bejutott a play offba az Euroligában.

– Hullámzó volt a teljesítményünk, az utolsó csoportmeccsek nem úgy alakultak, ahogy elképzeltük – folytatta Laczka Miklós. – Mindezek ellenére hatalmas eredmény a továbbjutás, rengeteget tettünk azért, hogy sikerüljön bekerülni Európa legjobb 8 együttese közé. A reálisnak mondható negyedik helyünk azt jelenti, hogy pályahátrányból játszunk a negyeddöntőben a Fenerbahcéval. A török együttes egyértelműen kimagaslik a mezőnyből, de szó sincs arról, hogy feltartott kézzel érkezünk majd a párharcba, mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért. A tavalyi Euroliga-döntőben sem mi voltunk az esélyesek, mégis sikerült meglepetést okozni.

A Magyar Kupa négyesdöntőjének programja:

Március 9., csütörtök

17.45 NKA Universitas PEAC – DVTK-Hun-Therm

20.45 Sopron Basket – SERCO UNI Győr (M4 Sport)

Március 10., péntek

17.00 Bronzmérkőzés 20.00 Döntő (tévéközvetítés: M4 Sport)

Kapcsolódó cikkek

Dobogós soproni úszóváltó

Dobogós soproni úszóváltó

2023. 03. 15. | Köves Andrea

A százhalombattai rövid pályás masters országos úszóbajnokságon ezüstérmes lett a soproni mix (két nő, két férfi) gyorsváltó csapat. Ezzel újabb színf...