Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Megszakadt a rossz sorozat!

| Molnár Zoltán | Sport

Az őszi szezon utolsó fordulóját rendezték az NB III. nyugati csoportjában az elmúlt hétvégén. Az SC Sopron labdarúgó-együttese a Komárom VSE otthonában vendégeskedett, a mérkőzés pedig 1–1-es döntetlennel ért véget.

Komáromban zárult az NB III-as labdarúgó-bajnokság őszi kiírása a soproniak számára. Az elmúlt pár hét sikertelenségeit követően már mindenáron ponttal vagy pontokkal szeretett volna hazatérni Mátyus János csapata. Viszont az utóbbi mérkőzésekhez hasonlóan ismét hátrányba került az együttes, amikor az első félidő hajrájában a hazaiak egy büntetőből megszerezték a vezetést.

A második félidőre aztán feljavult a piros-fehérek játéka, a kialakított helyzeteket azonban sokáig kihagyták. Ennek ellenére nem adta fel a csapat, és a 82. percben a csereként beállt Füleki Norbert révén sikerült az egyenlítés.

– Véget ért a rossz szériánk, sikerült egy lélektanilag nagyon fontos pontot szereznünk – mondta az összecsapás után Mátyus János vezetőedző. – Ehhez gratulálok a csapatomnak, de nincs mese, készülni kell a következő mérkőzésünkre, ahol saját szurkolóink előtt egy győzelemmel szeretnénk lezárni ezt az évet.

A hétvégén a 2021-es év utolsó mérkőzése következik, amely már a tavaszi szezon előrehozott fordulója is egyben. Az ellenfél a 29 pontos Pápai Perutz FC lesz, a csapat az 5. helyen áll a bajnoki tabellán. Az őszi nyitófordulós találkozót a pápaiak nyerték 1–0 arányban. A mérkőzést december 5-én 14 órakor rendezik a városi stadionban.

TOVÁBBI SOPRONI EREDMÉNY – 16. FORDULÓ:

Megyei I. osztály: Győrszentiván SE – SFAC: 2–2

Kapcsolódó cikkek