Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Milák duplázott
Milák Kristóf két aranyérmet is szerzett. A Honvéd 22 éves klasszisa 200 méter pillangón világcsúccsal védte meg címét, és 100 méteren sem talált legyőzőre. Fotó: MTI – Kovács Tamás

Magyarország hetedik lett az éremtáblán

Milák duplázott

| Munkatársunktól | Sport

Magyarország Milák Kristóf két győzelmének köszönhetően – Romániával holtversenyben – a hetedik helyen végzett a Duna Arénában rendezett úszó-világbajnokság éremtáblázatán.

A Duna Arénában 19 ország szerzett érmet, 2001 óta ez a legkisebb létszám a vb-ken. Az amerikai küldöttség 45 dobogós helyezéssel toronymagasan diadalmaskodott.


Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint a szombaton véget ért világbajnokságon a szurkolók tanúi lehettek a generációváltásnak. A szakember leszögezte: a 18 döntős eredménnyel elégedett, ráadásul négy váltóból három is az ötödik helyen végzett, ez pedig jól mutatja egy ország erejét. Sós Csaba hozzátette: akárcsak az olimpián, ezúttal is több számban karnyújtásnyira volt az érem – Szabó Szebasztián 50 méter gyorson, Hosszú Katinka 400 méter vegyesen negyedik helyen végzett. Azt azonban mindenképpen meg kell vizsgálni a kapitány szerint, hogy miért billent rossz irányba a mérleg nyelve most és a tokiói olimpiai játékokon egyaránt.

A világversenyen elkezdődtek a nyílt vízi úszók küzdelmei. Vasárnap a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású váltó a második helyen ért célba, így ezüstérmet nyert. 

Kapcsolódó cikkek