Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Most ki kell zárni  a körülményeket
Fegyverneky Zsófia szerint százszázalékosan a meccsre kell koncentrálni az Euroligában is. Fotó: Németh Péter

Változik az ellenfél

Most ki kell zárni a körülményeket

| Munkatársunktól | Sport

Az Ukrajnában zajló háború a nemzetközi sportvilágban is komoly változásokat hozott: a ­FIBA kizárta az orosz csapatokat a versenyeiről, így az Euroligából is. Emiatt a Sopron Basket ellenfele is változott.

Az Euroligában a Sopron Basket nem a Prága, hanem a Montpellier ellen lép pályára (az első, soproni összecsapás kedden, lapzártánk után ért véget). Fegyverneky Zsófia csapatkapitány szerint arra kell koncentrálni, hogy a körülményeket minél inkább kizárva játszanak.

– Az elmúlt két évben minden profi sportoló hozzászokhatott ahhoz, hogy egyik napról a másikra változnak a helyszínek, ellenfelek – mondta Fegyverneky Zsófia. – Nehéz ez a szituáció is, ugyanakkor azt kell mondanom: már komoly rutinunk van a váratlan helyzetek kezelésében. Már készültünk a Prága ellen, most pedig az a feladat, hogy a Montpellier ellen lépjünk pályára a lehető legjobb formában. Minden csapattagot megvisel a háborús helyzet, követjük az eseményeket, ugyanakkor fontos, hogy a meccsnapokon minden külső körülményt kizárjunk.

– Meg kell próbálnunk százszázalékosan az adott mérkőzésre koncentrálni – hangsúlyozta a kosárlabdázó. – A Magyar Kupa döntőjében elkövetett hibákat elemeztük, úgy gondolom, a PEAC-meccsen már voltak jelei annak, hogy előreléptünk és fejlődtünk. Lepattanózásban mindenképp javulnunk kell, az Euroliga negyeddöntő egy olyan párharc, amelyen a legjobb formánkat kell nyújtanunk.

Kapcsolódó cikkek