Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nagy győzelmek
A Sopron Basket hazai pályán a Lyont (felvételünkön), idegenben pedig a Szekszárdot tudta legyőzni

Nagy győzelmek

| Munkatársunktól | Sport

Az Euroligában a Lyont, a hazai bajnokságban pedig idegenben a Szekszárdot tudta legyőzni a Sopron Basket női kosárlabdacsapata.

A francia csapat elleni, hazai mérkőzésen óriásit játszott Tina Krajisnik, a center ellen nem volt ellenszere a vendégeknek ezen az estén, végül a soproni játékos 18 ponttal zárt. Jelena Brooks hárompontosai mellett a csapat védekezése is sokat segített abban, hogy komoly előnybe kerüljön a Sopron Basket. A Lyon a meccs hajrájában feljött hat pontra, de végül magabiztos hazai siker született. A végeredmény: Sopron Basket – LDLC Asvel: 67–53. 

A bajnokságban nehéz feladat várt Fegyvernekyékre: a Szekszárd otthonában léptek parkettre szombaton. A hazaiak kezdtek jobban, szünetre azonban minimalizálta a hátrányát a Sopron Basket. A találkozón óriási küzdelem zajlott és nemcsak a csapatok, a hazai és a szép számú soproni szurkolótábor is kitett magáért. Crvendakic extra teljesítményt nyújtott, 22 ponttal zárta a meccset, „Jeca” Brooks pedig a legjobbkor, az utolsó negyedben dobott két hármast, így a hajrára már a Soproné volt az előny, ezt pedig meg is tartotta a vendégcsapat. A végeredmény: Atomerőmű KSC Szekszárd – Sopron Basket: 59–65.

– Az Euroliga-meccsen úgy éreztem, visszatértünk arra az útra, amin haladnunk kell – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – Büszke vagyok a lányokra, bízom abban, hogy ezzel a játékkal még lesznek fontos győzelmeink. A Szekszárd otthonában iszonyatosan nehéz győzni, óriási meccset játszottunk. Ismét kiemelném szurkolóink támogatását, nekem pedig külön öröm a győzelem, hiszen Szekszárdon még nem nyertem edzőként.

A Sopron Basket Gdynia elleni, lengyelországi mérkőzése kedd este, lapzártánk után ért véget.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek