Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Nagy különbségű vereség idegenben

| Molnár Zoltán | Sport

A labdarúgó NB III. nyugati csoportjának egyik bajnokesélyeséhez utazott az SC Sopron az elmúlt fordulóban. A Credobus Mosonmagyaróvár nagyon szervezett és magabiztos játékot bemutatva végül 6–0-ra győzött.

Nem kezdődött jól a soproniak számára a mérkőzés, ugyanis a 6. percben, majd 20 perccel később is büntetőhöz jutott a Mosonmagyaróvár, amelyet kíméletlenül ki is használt. Ezt követően újra betaláltak a hazaiak, mellyel szinte már a félidőre sikerült eldönteniük a találkozót.

Ennek ellenére a második játékrészben sem állt le az MTE csapata, újabb két találattal tovább növelte előnyét, a találkozó harmadik 11-esével pedig beállította a végeredményt. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy a lefújás előtt egy keményebb belépőt követően a soproniaktól Sipos Bencét a játékvezető azonnali piros lappal kiállította.

– Ellenfelünk a mai napon a játék minden elemében felülmúlt bennünket. A mérkőzés elején megadott két büntető megpecsételte a sorsunkat, míg a Mosonmagyar­óvárt megnyugtatta – értékelt Mátyus János vezetőedző. – A héten igyekszünk rendezni a sorainkat, és hazai pályán mindent megteszünk majd a javítás érdekében.

Az idei évben még öt mérkőzés vár a soproni labdarúgókra. A következő fordulóban szintén egy megyei csapat, az NB III-ban újonc, és jelenleg a kilencedik helyen álló Gyirmót FC Győr II. együttese lesz az ellenfél. Az összecsapást november 7-én, vasárnap 16 órakor rendezik a városi stadionban.

Az SC Sopron 15 fordulót követően a 14. helyet foglalja el a tabellán.

TOVÁBBI SOPRONI EREDMÉNYEK – 12. FORDULÓ:

Megyei I. osztály: Abda SC – SFAC 1900 SE: 2–2

Megyei II. osztály: Rábatamási SK – SVSE-GYSEV: 4–1

Megyei III. osztály: SFAC II – TITA Agyagosszergényi SE: 7–0

Kapcsolódó cikkek