Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nagy lehetőségek kapujában
Kőhalmi Alíz idén már 100 méter gáton versenyez, ami felnőtt távnak számít.

Kőhalmi Alíz: A sport, az atlétika sokáig szerepel a terveim között

Nagy lehetőségek kapujában

| Bertha Ágnes | Sport

Kőhalmi Alíz, a SFAC atlétája nemrégiben Kozák Luca gátfutó olimpikonunk edzőjének, Suba Lászlónak a vezetésével vehetett részt a válogatott edzőtáborában.

– Nyíregyházán, az új atlétikai csarnokban tartották az edzőtábort, melyre az országból összesen hatan kaptunk meghívást a Magyar Atlétikai Szövetségtől, eredményeim alapján én is, noha nem vagyok válogatott – mesélte Alíz. – Suba László a gát összetartás program keretében sok új, hasznos elemet vázolt, amelyet gyorsan be tudtam építeni az edzésekbe. A szövetség meghívása a nyári edzőtáborra is szól.

A megszerzett tapasztalatokat Alíz legközelebb a budapesti „Több próba” versenyen kamatoztathatja február 18–19-én, amelyen távol- és magasugrásban, 800 méter futásban, gáton és súlylökésben méretik meg magukat az atléták. – A gátfutás mellett jól megy a távolugrás és a súlylökés, a 800 méteres futástól sem tartok, a magasugrásban kell még erősödnöm – mondta Alíz. – A célom, hogy majd a fedett pályás országos bajnokságon jó eredményeket érjek el nemcsak gátban, hanem sprintben és távolugrásban is.

Alíz 10.bg osztályos a Szent Orsolya Gimnáziumban, kicsi korától sportol: komolyabban az úszást és a kosárlabdát művelte, de igazán az atlétikában tudott kiteljesedni. Negyedik éve edz a SFAC kötelékében, a versenyeken leginkább gátfutásban és távolugrásban indult, a legeredményesebb gáton, országos 2. helyezett volt 80 méteren, 60 méteren pedig a dobogó 3. fokára állhatott. Az idei hazai versenyek lehetőséget és kvalifikációs pontokat is jelentenek Alíznak, hogy nyáron részt vehessen az Európa-bajnokságon.


– Tavaly még nyolcvan méter gáton futottam, idén száz méteren, ez már a felnőtt táv, a gátak közti távolság és a gát magassága azonban még nem érte el a legfelső szintet – zárta Kőhalmi Alíz. – A gimnázium után egyetemre készülök, de még nem tudom pontosan, milyen szakra adom be a jelentkezésem – az biztos, hogy a sport, az atlétika és a versenyzés sokáig szerepel a terveim között.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...