Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Négy között a Sportdarázs
Bakó Patrícia (6-os mezben) kulcsszerepet játszott abban, hogy a Sportdarázs–SMAFC a legjobb négy közé jutott a Hepp Kupában. Fotó: Pados Noel

Négy között a Sportdarázs

| Munkatársunktól | Sport

Komoly bravúrt végrehajtva a legjobb négy közé jutott a Hepp Kupában a Sportdarázs–SMAFC női kosárlabdacsapata. A Hepp Kupa tulajdonképpen nem más, mint a Magyar Kupa „kistestvére”.

A Hepp Kupában kizárólag amatőr, NB I. B csoportos együttesek indulhatnak. 32 csapat kezdte meg a mérkőzéseket egyenes kieséses rendszerben, a továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el.

A soproni együttes első körben az NB I. B zöld, tehát gyengébb csoportjában szereplő Tatai SE csapatát búcsúztatta. Utána viszont keményebb ellenfelek következtek: a 16 közé jutásért az UNI Győr amatőr csapata ellen sikerült 73–56-ra győzni hazai pályán. A négy közé jutásért pedig Budapesten, a TFSE MTK komoly játékerőt képviselő együtteséhez látogatott a Sportdarázs. A meccsen végig az MTK vezetett, a soproni együttes az utolsó percekben tudott fordítani, és végül egyetlen ponttal győzött (50–51). A negyeddöntőben 19 pontot szerzett a Sportdarázs kiválósága, Bakó Patrícia.

– A győzelem kulcsa a csapategység volt, meg persze az, hogy végig hittünk magunkban, akkor is, amikor több ponttal vezetett az MTK – kezdte Bakó Patrícia. – A csapat fejben nagyon erős, tapadtunk ellenfelünkre, és a legjobbkor, a hajrában szereztük meg a vezetést, majd a győzelmet. Nagy büszkeség számunkra, hogy várhatjuk a február 5-i hétvégét, azaz a négyesdöntő időpontját.

Bakó Patrícia az utóbbi hetekben élete legjobb formájában kosárlabdázik, a bajnokságban több mint 22 dobott pont az átlaga, a Hepp Kupában pedig meccsenként 16 pontot szerzett.

– A centerünk, Szeli Kitti megsérült, a másik négyes játékosunk, Sitku Zsuzsanna pedig jelenleg a nagycsapatnál, a Sopron Basketnél szerepel – folytatta Patrícia. – Így át kellett vennem a vezér szerepét, és úgy érzem, ez sikerült is. Huszonnégy évesen már rutinos kosarasnak számítok a csapatban, fontos, hogy a sok fiatal között legyen valaki, aki a kiélezett helyzetekben is betalál, higgadt marad. Többen a 2005-ös korosztályt képviselik, tehát még csak tanulják a felnőtt kosárlabdát, nekik is próbálok segíteni.

A 190 centi magas játékos nemcsak a pályán foglalkozik kosárlabdával: a Soproni Darazsak Sportakadémia megalakulása óta technikai vezetőként dolgozik.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.