Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Négy között az Uniqa

A női kosarasok már a szombati elődöntőre készülnek

Négy között az Uniqa

| Rázó László | Sport

ejutott a legjobb négy közé a bajnoki rájátszásban az Uniqa Sopron. Sterbenz László együttese két magabiztos győzelemmel lépett tovább a Zalaegerszeg elleni párharcból.

A kupagyőztes soproni csapatnak nem sok ideje volt ünnepelni, hiszen csütörtökön már kezdődött a bajnoki rájátszás. Az ellenfél a 7. helyen végző ZTE NKK együttese volt, a szurkolók pedig joggal bíztak a sima továbbjutásban. A Sopronban játszott mérkőzésen nem sok esélyt hagyott az Uniqa az ellenfelének: az első negyedet 23–5 arányban (!) nyerte, ezzel el is dőlt a meccs, amelyen végül Határ Bernadett 17 pontjának is köszönhetően 30 pont lett a különbség. A végeredmény: Uniqa Sopron – ZTE NKK, 77–47. A második zalaegerszegi meccs már nem volt ilyen egyszerű: két negyeden át kiválóan tartotta magát a házigazda ZTE.

A ZTE legyőzése nem okozott gondot az Uniqának Fotó: Németh Péter

A harmadik negyedben aztán Johnson és Turner pontjaival el­­­­lé­­pett ellenfelétől a soproni csapat, és végül magabiztosan, 15 ponttal győzött. A siker kulcsa a 12-vel több lepattanó mellett az volt, hogy a kétpontosokat 62 százalékos pontossággal dobták az uniqás hölgyek. A végeredmény: ZTE NKK – Uniqa Sopron, 60–75.

– Örülök, hogy készülhetünk az elődöntőre. Az első félidőben nem koncentráltunk a védekezésre, a másodikban már igen, ez hozta meg a sikert – mondta Ster­­benz László vezetőedző.

Az Uniqa az elődöntőben a Győr–­­Diósgyőr párharc győztesével játszik. Az első meccset szombaton rendezik Sopronban.

Kapcsolódó cikkek