Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nem volt sok ideje pihenni
Böröndy Vivien (b2) egy éve igazolt haza szülővárosába, a Sopron Baskettel kupaelsőséget és bajnoki címet (felvételünkön) is szerzett. Fotó: Soproni Téma-archívum

Böröndy Vivien: Óriási élmény volt világsztárok ellen pályára lépni

Nem volt sok ideje pihenni

| Rázó László | Sport

Saját pályafutása kiemelkedő sikerének tartja a Sopron Baskettel megszerzett Magyar Kupa-elsőséget és bajnoki címet Böröndy Vivien. A kosárlabdázó nem sokat pihent: a női 3×3-as válogatott tagjaként kezdte meg a felkészülést a nyári mérkőzésekre.

– Gondoltad volna egy éve ilyenkor, hogy kupagyőztesként és bajnokként zárod a szezont?

– Nem, egyáltalán nem, még az sem került szóba, hogy hazajövök kosárlabdázni Sopronba, ez inkább egy álom volt a részemről. Aztán Török Zoli hívása után nagyot fordult velem a világ. Hazaigazoltam, és egy bajnoki címvédésre, Euroligára készülő csapatban találtam magam.

– A csapat kupagyőztesként és bajnokként zárt: neked hogy sikerült a szezonod?

– Úgy indultam neki, hogy kiegészítő emberként elsősorban a védekezésre koncentrálok, azt szerettem volna tökéletesíteni. Emellett, ha a támadásokra is van energiám, akkor ott is próbálom segíteni a csapatot. Edzéseken folyamatosan igyekeztem maximális teljesítményt nyújtani, és a rengeteg befektetett munka meghozta a gyümölcsét, hiszen végül a saját és talán mások elképzelését is túlszárnyalva kosárlabdáztam a szezonban, megkaptam a játéklehetőséget.

– Kipróbálhattad magad az európai csúcskosárlabdában, az Euroligában is, mennyire voltak mások ezek az összecsapások?

– Az Euroligára úgy gondoltam, hogy minden pályán töltött perc egy ajándék a számomra. Végül jó sok „ajándékot” sikerült gyűjtenem… Nem megbántva a hazai mezőnyt, de olvasni lehetett a különbséget a hazai és nemzetközi meccseink között. Olyan iramban és minőségben zajlik a játék az Euroligában, amire kevés hazai csapat lenne képes. Mi végül bekerültünk a nyolc közé, én pedig ebben a sorozatban is elsősorban a védekezésre koncentráltam: akire ráállítottak, azt igyekeztem kivonni a játékból. Óriási élmény volt a topkosárlabdában világsztárok ellen pályára lépni.

– Lesz elég időd kipihenni az idei hosszú, megerőltető szezont?

– Pár napot pihentem, de egy héttel a bajnoki cím megszerzése után már a női 3×3-as kosárlabda-válogatottnál volt jelenésem. Május végén és június elején Bécsben lesz világbajnokság, erre nagyon készülünk, és bízom benne, hogy sok soproni szurkoló is kiutazik az osztrák fővárosba drukkolni nekünk. Egyébként a 3×3-as szezon egész nyáron tart, Kanadától Franciaországon át Kínáig szereplünk majd olyan tornákon, amelyeken ranglistapontokat lehet szerezni. Ez az úgynevezett „Woman Series” sorozat, emellett még Pozsonyban Eb-selejtezőre készülünk – egyszóval nem fogunk unatkozni a nyári időszakban.

Kapcsolódó cikkek