Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Nemzetközi BMX-verseny
Négy ország csaknem 90 BMX-ese mérte össze tudását két napon keresztül a jereváni BMX-pályán Fotó: Griechisch Tamás

Nemzetközi BMX-verseny

| Rázó László | Sport

Hétvégén csaknem 90 versenyzőből álló, nemzetközi BMX-mezőny gyűlt össze Sopronban. A jereváni BMX-pályán rendezték meg ugyanis az Alpok–Adria Bajnokság 9–10. futamát.

- Kimondottan sikeresnek mondható a hétvége, óriási feladat volt megszervezni a komoly hagyományokkal rendelkező, nemzetközi sorozat soproni állomását – mondta Lendvay Márta, a BMX Sopron Sportegyesület ügyvivője. – A versenyen a magyarok között természetesen helyet kaptak a soproni BMX-esek is, emellett Szlovéniából, Szlovákiából és Ausztriából is érkeztek kerékpározók. Szombaton tökéletes időjárási viszonyok között rendezhettük meg a futamokat. Vasárnap aztán a rengeteg eső miatt késve kezdődhettek csak a tréningek, de a versenyek már időben lezajlottak. A hétvége különlegessége volt, hogy kipróbálhatta magát a legfiatalabb korosztály is, ők vasárnap futóbiciklikkel vágtak neki a pálya egy rövid szakaszának. 

A legjobb versenyzőknek dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok, Tóth Éva önkormányzati képviselő, a jereváni részönkormányzat elnöke, Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő, Radasics Vilmos BMX-olimpikon, illetve Prajczer Péter és Mészáros Krisztián egykori kitűnő BMX-versenyzők adták át a díjakat.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Bronzérmes felnőtt Tigrisek

Bronzérmes felnőtt Tigrisek

2021. 06. 16. | Munkatársunktól

A Soproni Tigrisek SE felnőttcsapata bronzérmet szerzett a férfi kosárlabda NB II. nyugati csoportjában, miután a bronzcsata harmadik mérkőzésén legyőzte az Oroszlány (OSE Lions II.) együttesét, így 2–1-es összesítéssel léphetett a dobogó harmadik fokára.