Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nemzetközi BMX-verseny
Négy ország csaknem 90 BMX-ese mérte össze tudását két napon keresztül a jereváni BMX-pályán Fotó: Griechisch Tamás

Nemzetközi BMX-verseny

| Rázó László | Sport

Hétvégén csaknem 90 versenyzőből álló, nemzetközi BMX-mezőny gyűlt össze Sopronban. A jereváni BMX-pályán rendezték meg ugyanis az Alpok–Adria Bajnokság 9–10. futamát.

- Kimondottan sikeresnek mondható a hétvége, óriási feladat volt megszervezni a komoly hagyományokkal rendelkező, nemzetközi sorozat soproni állomását – mondta Lendvay Márta, a BMX Sopron Sportegyesület ügyvivője. – A versenyen a magyarok között természetesen helyet kaptak a soproni BMX-esek is, emellett Szlovéniából, Szlovákiából és Ausztriából is érkeztek kerékpározók. Szombaton tökéletes időjárási viszonyok között rendezhettük meg a futamokat. Vasárnap aztán a rengeteg eső miatt késve kezdődhettek csak a tréningek, de a versenyek már időben lezajlottak. A hétvége különlegessége volt, hogy kipróbálhatta magát a legfiatalabb korosztály is, ők vasárnap futóbiciklikkel vágtak neki a pálya egy rövid szakaszának. 

A legjobb versenyzőknek dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok, Tóth Éva önkormányzati képviselő, a jereváni részönkormányzat elnöke, Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő, Radasics Vilmos BMX-olimpikon, illetve Prajczer Péter és Mészáros Krisztián egykori kitűnő BMX-versenyzők adták át a díjakat.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...