Női meccsdömping

| Munkatársunktól

Ezen a héten is folytatja nagy őszi menetelését a Sopron Basket – Gáspár Dávid együttese az Euroligában és a magyar bajnokságban is játszik.

Múlt héten a lengyel Gdynia elleni idegenbeli meccsen a második negyedben robbantott a Sopron, Határ Betti, Jovanovic és Varga Alíz vezetésével meg tudta nyerni az újabb idegenbeli meccset. A végeredmény: VBW ARKA Gdynia – Sopron Basket: 71–86.

Hétvégén aztán hazai és egyben megyei rangadóra készült a Gáspár csapat. A Győr ellen az első negyedben még kevés pont esett, a másodiktól aztán magasabb fordulatszámra kapcsolt a soproni együttes. Az első két negyedben összesen 17 pontot tudott csak dobni a Győr, a találkozó végén pedig a legfiatalabb korosztály is lehetőséget kapott: Kókai Patrícia és Sitku Zsuzsanna is szerzett pontot. A végeredmény: Sopron Basket – UNI Győr MÉLY-ÚT: 67–43.

– Az Euroligában újabb fontos győzelmet arattunk, magas minőségben kosárlabdáztunk, védekezésünk kicsit elmaradt az elvárttól, viszont kiváló támadásaink voltak – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – A Győr ellen nagyon jó tempójú mérkőzést játszottunk, kemény ütközések voltak mindkét oldalon.

– Sérültjeink közül talán Jeca áll legközelebb a visszatéréshez, de nagy valószínűséggel még ezt a hetet is a mostani kerettel kell végigjátszanunk – tette hozzá Laczka Miklós másodedző. – A Schio nagyon nehéz ellenfél, a szezon elején kiválóan teljesített, igaz, otthon meglepetésre kikapott a Gironától, ami egyben azt is jelenti, hogy plusz motivációval lépnek ellenünk pályára. A bajnoki ellenfelünk, a Csata együttese pedig mindig veszélyes, főleg hazai pályán, így összességében elmondhatjuk, hogy nagyon kemény hét áll csapatunk előtt.

Az olasz Familia Schio ellen hazai pályán játszik a Sopron Basket csütörtökön 18 órától, a Csata ellen pedig Budapestre utazik vasárnap – ez a mérkőzés este fél 7-kor kezdődik.

Teljes verzió