Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ob-n remekeltek  az U16-os atléták
Dolmány Emma és Kádár Eszter is jól szerepelt az U16-os ob-n.

Ob-n remekeltek az U16-os atléták

| Munkatársunktól | Sport

Az idei évben Győr adott otthont az U16-os atlétikai országos bajnokság küzdelmeinek. A megmérettetésen a Soproni Atlétikai Club fiataljai is részt vehettek.

Az országos bajnokságot három kvalifikációs verseny is megelőzte, ezeken kellett a fiatal atlétáknak megfelelő eredményt elérniük ahhoz, hogy az ob-n is indulhassanak. A soproni színeket végül öt versenyző képviselte, közülük Kádár Eszter és Dolmány Emma számára kiválóan sikerült a verseny: 800 méteres síkfutásban Kádár Eszter egyéni csúcsot javított, ezzel az eredménnyel megszerezte a bronzérmet, 1500 méteren pedig nyolcadik helyezést ért el. Dolmány Emma szintén fantasztikusan teljesített, hiszen az 1500 és a 3000 méteres versenyszámban is a dobogó 2. fokára állhatott fel.

– A nyári, kvalifikációs versenyeken elért eredmények alapján hívták meg a gyerekeket az ob-ra – mondta Némethné Csordós Rita, a Soproni Atlétikai Club közép- és hosszútávfutó csoport edzője. – Eszter és Emma is egész évben szorgalmasan edzettek, eredményeik versenyről versenyre javuló tendenciát mutattak. Izgatottunk vártuk a bajnokságot, ahol már csak az ország legjobbjai mérték össze tudásukat. Okos taktikai versenyzéssel és kemény küzdelemmel kiváló eredményeket értek el. Négy versenyszámból háromban is érmet szereztek, nagyon büszkék vagyunk rájuk.

A tréner hozzátette: ezzel a pályaversenyek minden korosztály számára véget értek. A fiatal atléták most rövid pihenőt kapnak, majd következik az alapozás és a mezei futóversenyek időszaka.

Kapcsolódó cikkek

Eredményes Tigrisek

Eredményes Tigrisek

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

A selejtezők sikeres megvívása után az idei évben a kiemelt bajnokságban szerepelnek a Soproni Tigrisek U16-os kosárlabdázói. Több kiváló teljesítmény is van az együttesben, amely a nyolccsapatos „B” csoport 5. helyén áll.

„Csapatként dolgozunk”

„Csapatként dolgozunk”

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

Mint arról lapunk is beszámolt, ismét Kostas Flevarakis vezeti a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatának edzéseit. A görög szakembert arról kérdeztük, hogy milyen érzésekkel tért vissza városunkba, illetve mit tart jelenleg a legfontosabb tennivalónak.