Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Önálló Zimankó kupa
A tájékozódási futás télen is népszerű. Fotó: Németh Péter

SMAFC: 2023-ra összesen tizenegy futóversenyt terveznek

Önálló Zimankó kupa

| Munkatársunktól | Sport
Két különálló versenyt is rendezett a SMAFC tájfutó szakosztálya az óévben és az új évben: a korábban Mirelit–Zimankó (MiZi) kupa néven ismert verseny egyik felét decemberben, míg a másikat hétvégén tartották meg.

– Korábban valóban a hagyományos évzáró futóversenyünk volt a Mirelit–Zimankó kupa. Néhány éve átgondoltuk a rendezést, és úgy döntöttünk, hogy lesz egy megmérettetés az év végén és a következő év elején is – mondta Molnár Tibor, a SMAFC tájfutó szakosztályának vezetője. – Így tettünk idén télen is: decemberben komoly érdeklődés mellett több mint száz résztvevővel rendeztük meg a Mirelit kupát, januárban pedig a Zimankó kupa következett.

A külön rendezés mellett komoly érvként szerepelt, hogy a korábbi, kétnapos évzáró MiZi kupákon a távolabbról, például Győrből vagy az ausztriai Bécsújhelyről érkező futók leggyakrabban csak az első napon vettek részt. Így viszont mindkét hónapban van egy egynapos tájékozódási futóverseny városunkban.


– Az időpontot úgy választottuk ki, hogy a téli osztrák edzőversenyekkel ne ütközzön az időpont – tette hozzá Molnár Tibor. – Ezeken ugyanis sokszor vesznek részt Sopron környéki futók is, illetve mi is örülünk, ha Ausztriából érkeznek sportolók a mi versenyeinkre. A januári Zimankó kupa különlegessége volt, hogy igazi családi program válhatott belőle: a „családi kategória” esetében a futáshoz szükséges térképet előre közzétettük a honlapunkon. Így akár arra is lehetőségük volt a családoknak, hogy előre lesétálják vagy lefussák a pályát. Ezt a könnyítést azért tettük, mert bízunk abban, hogy azok a gyerekek, akik most még csak szülői felügyelettel vesznek részt, később kedvet kapnak ahhoz, hogy önállóan is elinduljanak a versenyeinken.


Az idei első tájékozódási futóverseny helyszíne a brennbergi erdő volt. 2023-ra tizenegy versenyt tervez a SMAFC, legnagyobb rendezvénye a Sopron Trail lesz. Legközelebb április elején adhatnak randevút egymásnak a tájékozódási futók, akkor rendezik a Tavaszi kupát, melyet nem sokkal később a húsvéti tojáskereső verseny követ, ez utóbbit az egyetem botanikus kertjében rendezik meg.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kispályás foci télen is

Kispályás foci télen is

2023. 01. 25.

Múlt hétvégén megkezdődtek az idei soproni kispályás teremlabdarúgó-torna küzdelmei. A mérkőzéseket szombat délutánonként a Gárdonyi-iskola tornacsarn...