Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ötödik hely a diákolimpián

| Munkatársunktól | Sport

Elter Ádám az 5., Oszvald Julianna pedig a 21. helyezéssel zárta a 2016/17. évi tollaslabda diákolimpia országos döntőjét. Kocsis Attila szakmai vezető szerint mindkét soproni versenyző kiemelkedően teljesített a fináléban.

Az országos döntőnek ez alkalommal Kiskunfélegyháza adott otthont március végén. A Soproni Tollaslabda Egyesület képviseletében hárman kvalifikálták magukat a finálé összecsapásaira, azonban az egyik versenyző visszalépett, így városunkat két diák képviselte, mindketten a Szent Orsolya Gimnázium tanulói.

– Elter Ádám fantasztikus, ötödik helyezése önmagáért beszél – mondta Kocsis Attila, a Soproni Tollaslabda Egyesület szakmai vezetője. – Négy győzelmével és két vereségével a do­­­bogós helyekért játszhatott, újabb két győzelem után kapott csak ki, végül a megosztott 5. helyet szerezte meg. Oszvald Julianna csupán szeptemberben kezdte a sportágat, ehhez képest óriási siker, hogy a döntőbe jutott, ahol végül két meccsen nyert, kettőn pedig kikapott, a 21. helyezés nagyon szép eredmény számára.

Elter Ádám és Oszvald Julianna tollaslabdázók

Kocsis Attila hozzátette: azért is kiemelkedő a mostani eredmény, mert legutóbb öt éve for­­­dult elő, hogy a középmezőnynél előrébb végezzenek az országos döntőben a soproni tollaslabdázók.

Kapcsolódó cikkek