Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Oviolimpia
A díjakat dr. Farkas Ciprián tanácsnok adta át a gyerekeknek Fotó: Griechisch Tamás

Kétszáz kisgyermek mérte össze tudását

Oviolimpia

| Páder Vilmos | Sport

Több évtizedes hagyomány, hogy június első napjainak egyikén a polgármesteri hivatal sportfelügyeleti csoportja megszervezi az oviolimpiát, amelyre meghívják az összes soproni, illetve még a fertőrákosi óvodát is.

– A játékos versengés mellett a legfontosabb, hogy ezen a délelőttön jól érezzék magukat a gyerekek – mondta Csiszár Szabolcs sportfelügyelő.

A Káposztás utcai stadionban tizenhét óvoda közel kétszáz kisgyermeke öt ügyességi játékban mérte össze a tudását, melyre mint az óvó néniktől megtudtuk, nagyon készültek a kislányok és a kisfiúk. – Nagyon boldog vagyok, hogy a gyerekek már ebben a korban is a sportolásnak és a szabadidő értelmes eltöltésének szépségével ismerkednek – tette hozzá dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, aki dr. Simon István alpolgármesterrel együtt adta át az okleveleket és a serlegeket a résztvevőknek, illetve a győzteseknek.

A 2019-es oviolimpiát a Kőszegi úti tagóvoda csapata nyerte, a második a Trefort téri óvoda, míg a harmadik a kurucdombi tagóvoda lett.

Kapcsolódó cikkek