Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ovis sportmajális
Különböző ügyességi versenyszámokban, labdajátékokban mérték össze tudásukat a gyerekek Fotó: Griechisch Tamás

Ovis sportmajális

| Páder Vilmos | Sport

Immár 11. alkalommal rendezte meg az SC Sopron a hagyományos ovis majálisát a Káposztás utcai stadionban.

Az időjárás-előrejelzés nem sok jót ígért, veszélyben volt a rendezvény, de szerencsére az ünnepnapra verőfényes napsütés fogadta az apróságokat. 

Tizennyolc óvoda száznyolcvan kis focistája érkezett óvónők és szülők kíséretében a majálisra. Különböző ügyességi versenyszámokban, labdajátékokban mérték össze (játékos formában) a tudásukat a gyerekek. A szabadprogram alatt birtokukba vehették az ugrálóvárat, és játszhattak kedvükre.

Csiszár Ákos egyesületi elnök meglepetéssel is készült. A felnőtt csapat játékosai – akik ugyanígy kezdték pályafutásukat – jelentek meg a rendezvényen, és részt vettek a gyermekek szórakoztatásában. A védők és csatárok kötélhúzó versenye nagy tetszést aratott a jelenlévők körében.

Ezen a napon a gyermekek élményekkel, aranyéremmel és édességgel tértek haza. A díjakat dr. Fodor Tamás polgármester, dr. Simon István alpolgármester és Csiszár Ákos adták át.

Dr. Fodor Tamás beszédében gratulált a kicsiknek, akikből a jövő nagy sportolói válhatnak. Megköszönte a szülőknek, óvónőknek, szervezőknek, hogy a szép hagyományt már tizenegy éve sikeresen életben tartják.

Dr. Simon István elismeréssel szólt a rendezvényről, arra buzdította a felnőtteket, hogy a sport iránti szeretetet továbbra is táplálják tanítványaikba, gyermekeikbe, hogy erős és egészséges nemzedék nőjön fel.

Csiszár Ákos köszönetét és háláját fejezte ki minden résztvevőnek és edzőnek. Beszéde végén elmondta, hogy száznyolcvan mosolygós gyermekarc ad erőt és örömöt a hagyomány folytatásához.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek