Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Pályán a BMX-esek
A hazai pályán szereplő soproniak tudásuk és felkészültségük alapján jó helyezésekre számítanak a versenyeken.

Alpok–Adria nemzetözi BMX-bajnokság lesz Sopronban

Pályán a BMX-esek

| Munkatársunktól | Sport

Júliusban két nagyszabású BMX-versenyt rendeznek a jereváni pályán. A Magyar Kupa, valamint az Alpok–Adria versenysorozat futamainak is a BMX Sopron Sportegyesület lesz a házigazdája.

– Már megkezdtük a nyári versenyszezont, de ez a két megmérettetés értelemszerűen kiemelkedően fontos lesz számunkra – mondta Lendvay Márta, a BMX Sopron SE titkára. – Az Alpok–Adria BMX-bajnokság a magyar, szlovén, olasz és osztrák klubok versenysorozata, amely kerek 20 éve indult, és amelynek a kezdetektől Sopron volt a magyarországi helyszíne. A városunkban rendezett két forduló lebonyolításával meg tudjuk teremteni a lehetőséget arra, hogy versenyzőink hazai környezetben tudják összemérni tudásukat a régióban tevékenykedő klubok sportolóival.

Lendvay Márta hozzátette: a hazai pályán szereplő soproniak tudásuk és felkészültségük alapján jó helyezésekre számítanak. Annál is inkább, mert a téli kerékpáros alapozás kiválóan sikerült: már az első Magyar Kupa fordulójában kitűnő soproni eredmények születtek nem kevesebb, mint 11 első helyezéssel. Ezt a nívót szeretnék továbbra is tartani, illetve emelni.

– Az edzések jelenleg heti szinten folyamatosan zajlanak – folytatta az egyesületi titkár. – Most a technikai elemek, versenyszituációk gyakorlásával és erőnlétet növelő feladatokkal készülnek a BMX-esek a megmérettetésekre. Emellett felkészítésnek szántuk a közelmúltban rendezett tesztversenyünket is, amelyen a versenydrukk legyőzését is gyakorolhatták kerekeseink, ami szintén fontos ahhoz, hogy versenyhelyzetben jól szerepeljenek.

Jelenleg közel 50 fővel működik az egyesület, a kisgyerekektől a felnőttekig bezárólag minden korosztály megtalálható a sportolóik között.

Kapcsolódó cikkek