Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Pályán a megyei focisták

| P. Horváth László | Sport

Folytatódtak a mérkőzések az elmúlt hétvégén a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban, a SFAC is pályára lépett. A másodosztályú SVSE számára március 13-án kezdődik a pontvadászat.

A SFAC most pótolta az ősszel Csorna ellen elhalasztott meccsét, amelyen 5–1-es vereséget szenvedett.

A megyei elsőosztályban szereplő SFAC 1900 együttesében focizik tavasztól a kapus Gyűrű László (Kapuvár), Barkovics Károly (Nagycenk) és Horváth Péter (Ausztria). Petrik Szabolcs Petőházára igazolt. A vezetőedző továbbra is Katona Sándor. A soproni csapat, amennyiben az időjárás is lehetővé teszi, akkor a hétvégén Lébénybe látogat.

– A felkészülést már január elején elkezdtük – mondta Ábrahám Tibor, az egyesület elnöke. – Az első edzőmérkőzésünket a Mosonmagyaróvár ellen elvesztettük, de a játékosoknak nagy önbizalmat ad az NB III-ban szereplő Tatabánya elleni 1–0-s siker. A harmadik meccsen is tovább folytatódott a jó szereplés: a Rábapordány ellen is nyert a SFAC.

Ábrahám Tibor szólt az utánpótláscsapatok helyzetéről is. Az U19-es, illetve az U17-es fiatalok az NB III-as bajnokságban szerepelnek, csakúgy, mint az SC Sopron ifjoncai. A 19-es korosztályú csapat a közelmúltban nagy meglepetésre idegenben győzte le a tabella második helyén álló szombathelyi Haladást. A következő fordulóban városi rangadó volt, ugyanis az SC Sopron elleni hétvégi mérkőzésen 3–0-ra kaptak ki.

A tervek szerint a megyei II. osztály első tavaszi fordulóját március 13-án rendezik, az SVSE számára is ekkor kezdődik a pontvadászat. Az együttes az őszi forduló után a negyedik helyen áll a 14 csapatos tabellán. Mivel a Sopronkövesd visszalépett a bajnokságtól, így a listavezető Szany legyőzése esetén a lila-fehér együttes feljöhet a második helyre.

– A csapat az év eleje óta folyamatosan edz, eddig már hat felkészülési meccsen vagyunk túl – tudatta lapunkkal Mozsolits Jenő vezetőedző. – Ősszel több játékosunk is sérüléssel bajlódott, ők mind felépültek. Egy igazolásunk volt: Vörös Attila Ausztriából tért haza Sopronba. A fiúk várják már a tavaszi rajtot.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.