Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Robi újra világbajnok
Radics Róbert a foci helyett választotta a thai bokszot, mert komolyabb kihívásokra vágyott

A római és milánói thai boksz vb-n szerezte meg címeit

Robi újra világbajnok

| Madarász Réka | Sport

Ugyan még csak hat éve kezdett el thai bokszolni, Radics Róbert máris a második világbajnoki cím boldog tulajdonosa. A Simon Gym Sportegyesület színeiben induló fiú egy francia ellenféllel küzdött meg Olaszországban.

Milánóban rendezték meg nemrégiben a World Fighter Corporation világbajnokságát. Radics Róbert a 71 kilogrammos súlycsoportban indult, és a selejtezőben a francia ellenfél fölött aratott egyértelmű győzelmének köszönhetően a második világbajnoki övét hozhatta haza.


– A döntőben egy olasz bunyóssal mérkőztem volna meg, ő azonban sérülés miatt visszalépett – meséli a fertőszentmiklósi csapat harcosa. – Előző világbajnoki címemet júliusban nyertem el Rómában, a WFM által szervezett világbajnokságon. Az elődöntőn egy brazil ellenfelet győztem le egyhangúan, de combsérülést szereztem. Ennek ellenére másnap kiálltam, és hátrányból megnyertem a döntőt.


Robi elmondta, évekig focizott, de újabb kihívásokra vágyott. A thai boksz kemény világa azért vonzotta, mert versenyezni akart. Az egyesületbe való belépése után tizenegy hónappal már megnyerte a thai boksz magyar bajnokságot, tizenöt hónap múlva pedig a magyar bajnoki címet. Rengeteg segítséget kapott edzőjétől és mesterétől, Simon Lászlótól. A kedves és szerény fiú jelenleg orrműtét előtt áll, a felépülés után viszont minél több nemzetközi versenyen szeretne indulni.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...