Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rögbisek a bajnoki címért
A Fekete Sasok továbbra is két csapat játékosaiból áll: a százhalombattai és a soproni rögbisek együtt szerepelnek a másodosztályú bajnokságban. Fotó: Németh Péter

Rögbisek a bajnoki címért

| Munkatársunktól | Sport

A tavaszi szezonban a bajnoki címet veszi célba a Fekete Sasok rögbicsapata. Az NB II-ben szereplő együttes legnagyobb riválisa a Debrecen, a hajdúságiaktól az őszi fordulóban csak minimális vereséget szenvedett.

A Fekete Sasok további őszi meccseiken a két budapesti ellenfelüket legyőzték, szintén jobbnak bizonyultak a kecskeméti együttesnél, a Székesfehérvár ellen pedig rögbiben ritkaságnak számító döntetlen eredmény született.

– Már ősszel úgy keztük a bajnokságot, hogy idén első helyen szeretnénk végezni – mondta Orbán Ábner, a Fekete Sasok játékos–edzője. – Jól sikerültek a meccseink, csak Debrecenben szenvedtünk minimális vereséget. Most itt a lehetőség a visszavágásra, szeretnénk a tavaszi fordulók mindegyikében győzni. Az alapszakaszban kell első helyen végezni, mert onnantól kezdve a győztes csapatnak van lehetősége a választásra: az NB I-es feljutásért játszik vagy lemond erről a lehetőségről, és így marad NB II-es bajnokcsapat.

Az együttes a 15-ös rögbiben szerepel, ez azt jelenti, hogy 15-en vannak egyszerre a pályán, de a kerethez jóval több, 23–25 játékos tartozik. A Fekete Sasok továbbra is két csapat játékosaiból áll össze: a százhalombattai és a soproni rögbisek együttes erővel szerepelnek a másodosztályú rögbibajnokságban. A keretben fele-fele arányban vannak játékosok a két településről.

– Természetesen külön-külön edzünk, de az egyes játékhelyzetekben alkalmazott figurákat mindkét csapatrész ugyanazon szisztéma szerint gyakorolja – folytatta Orbán Ábner. – Mi Sopronban már januárban megkezdtük a felkészülést, heti két alkalommal voltak edzéseink a Becsában, fontos volt, hogy az őszi kondíciót a tavaszi szezonra is megtartsuk. Rengeteget gyakoroltuk a technikai elemeket, a csapatmozgást, az úgynevezett tolongásmozgásokat, ezek meghatározóak egy-egy meccsen.

A százhalombattai és soproni játékosok a felkészülési időszak zárásaként négynapos, közös edzőtáborban vettek részt Harkányban.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek