Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Saját ugratókon
Amíg a hivatalos pályát nem használhatják, sok BMX-es épített házilag ugratókat

Saját ugratókon

| Rázó László | Sport

A kijárási korlátozás idejére sem állt meg a BMX-élet Sopronban. Bár a hivatalos, jereváni BMX-pályát nem használhatja az egyesület, sokan készítettek maguknak egyéni ugratókat.

– Igyekeztünk edzésben tartani a fiataljainkat, ennek több módja is van: egyrészt sok családi ház udvarán készítettek külön kisebb ugratókat – mondta Farkas Kálmán, a BMX Sopron SE elnöke. – Ez azért fontos, mert aki a BMX-ben jól tudja használni az ugratókból adódó lehetőségeket, magyarán sok időt tölt a levegőben, az gyorsabban tudja megtenni a köröket a versenypályán. Éppen ezért lényeges, hogy ezt a technikai elemet folyamatosan gyakorolják a versenyzőink. 

A sportvezető hozzátette: a kerékpársportot kellő távolság tartásával a karantén idején, utcán is lehet gyakorolni. Sima terepen a sprint technikát tudják begyakorolni a BMX-esek, így javulhat a robbanékonyságuk, ami szintén elengedhetetlen egy-egy versenyen ahhoz, hogy eredményesek legyenek. Főleg a start után kell minél gyorsabban elérni az utazósebességet, itt sokszor már a futam helyezései is eldőlnek.

– Jó a közösség az egyesületen belül, olyan is többször előfordult, hogy például két érintett család online összekapcsolódott, és együtt végeztek olyan, otthon is kivitelezhető, speciális gyakorlatsort, amely szintén segíti a fiatalokat abban, hogy jól szerepeljenek, ha ismét lesz lehetőség versenyeket rendezni – tette hozzá a BMX Sopron SE elnöke.

Kapcsolódó cikkek