Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SC Sopron a megye I-ben
Második hazai mérkőzésén győzni tudott az SC Sopron Fotó: Németh Péter

Három városi focicsapatnak szoríthatnak a drukkerek

SC Sopron a megye I-ben

| Páder Vilmos | Sport

Megkezdte a megyei I. osztályú szereplését az SC Sopron csapata.

A fiatalok felépítésére és folyamatos fejlesztésére egy profi szakmai stábot állított fel az egyesület vezetése. Szinte semmit nem bíztak a véletlenre, minden területnek megvan a vezetője és egyben a felelőse. A szakmai stábot rutinos NB I-et, NB II-t megjárt szakemberek alkotják. A szakmai igazgató Bánfalvi Zsolt – elődje Németh Zoltán, a Paks NB I-es együttesének lett másodedzője –, Horváth Csaba szekcióvezető, Szalai Adrien technikai vezető, Szegedi Róbert erőnléti edző, Körmendi Tamás masszőr, Szabó Szabolcs erőnléti edző, Horváth Tamás, a Matáv SC NB I-es csapatának volt hálóőre a kapusedző, Ágoston Zsolt a vezetőedzői teendőket látja el. A csapatban minden játékos soproni, és 6 fiatal 17 évesen ezen a mérkőzésen játszotta élete első bajnoki találkozóját.

Az első forduló az élvonalt és a másodosztályt megjárt játékosokkal felálló Gyirmót–Győr II-es csapatával nagy falat volt a soproniaknak. A bajnokság legerősebb gárdájával nem voltak egy súlycsoportban, de a 7–2 vereség ellenére a 600 néző biztató, látványos jeleneteket is láthatott.

– Az a fontos, hogy a társaság „összeérjen”, a hibáinkból tanuljunk, és akkor bátran lehet tervezni a jövőt – értékelt a bajnoki találkozó végeztével Ágoston Zsolt, az egyesület vezetőedzője.

A minden csapatrészben jobb SC Sopron megérdemelt győzelmet aratott (1–0) elmúlt szombaton a rutinos Lébény együttese ellen.

SFAC: vereség

A SFAC fiataljainak nagy falat volt a megerősödött Bácsa együttese múlt szombaton (Bácsa–SFAC 10–1). Egy héttel korábban a Soproni FAC 1900 Sport Egyesület idegenben Pannonhalma ellen játszott és vereséget szenvedett (3–0).

Megye III-ban az SVSE

Hosszú évek óta szüneteltette labdarúgó szakosztályát az 1921-ben megalakult patinás Soproni Vasutas Sport Egylet. A felnőtt labdarúgóknak, azért hogy a magyar labdarúgás második vonalában játszhassanak, a kiírás értelmében gazdasági társasággá, kft.-vé kellett átalakulniuk. Az SVSE együttese azonban tavaly az utolsó helyen végzett, s elindult a cég felszámolása. A folyamat jelenleg is tart.

Az anyaegyesület vezetésének döntése értelmében a 2018/2019-es szezontól ismét van működőképes labdarúgó szakosztály: a csapat a megyei harmadosztályban szerepel.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...