Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SC Sopron: újabb siker idegenben

| Molnár Zoltán | Sport

Egy héttel az NB III-as bajnokság zárása előtt az SC Sopron labdarúgócsapata utolsó idegenbeli mérkőzését játszotta a Bicskei TC otthonában, ahol Kustor Noel találatával végül 1–0-ra legyőzte ellenfelét.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy az első félidőben többségében a soproniak birtokolták a labdát, jelentősebb helyzetet azonban egyik félnek sem sikerült kialakítania, így gól nélkül zárult az első 45 perc. A második félidőben már nagyobb volt az iram és a küzdelem is, a mérkőzés 52. percében aztán Kocsis Ármin csúsztatta tovább a labdát Kustor Noel elé, aki 20 méterről szépen lőtte ki a kapu jobb felső sarkát. Ezzel a góllal pedig Weitner Ádám csapata az utolsó idegenbeli mérkőzésén is győztesen hagyta el a pályát. A 2020/21-es szezonban a vendégként lejátszott mérkőzéseken a csapat a második legtöbb pontot gyűjtötte az NB III. nyugati csoportjában. Külön kiemelendő, hogy a piros-fehér alakulat az utolsó három mérkőzését kapott gól nélkül hozta, amiben nagy érdeme volt a védelem alapemberének, Keresztes Krisztiánnak is.

– Úgy gondolom, hogy a csapat védekezése hétről hétre fejlődött – értékelt Keresztes Krisztián. – A hibákat hét közben az edzői stábbal próbáltuk kijavítani, aminek meg is lett az eredménye. Az utolsó hazai mérkőzésünkön is úgy megyünk fel a pályára, hogy a 3 pont itthon tartásával szeretnénk megköszönni a vezetőségnek és a szurkolóknak az egész éves biztatást, hiszen az NB III-ban kevés csapat büszkélkedhet ilyen táborral, mint az SC Sopron.

A bajnokság utolsó fordulójában a 19. helyezett SZA-BI Qualit Ménfőcsanak együttesét látja vendégül a csapat. Az összecsapás vasárnap 18 órakor kezdődik a városi stadionban.

Az SC Sopron jelenleg a 7. helyet foglalja el a tabellán.

További soproni eredmények:

Megyei I. bajnokság 29. forduló: Gyirmót FC Győr II – SFAC 1900: 3–1

Megyei II. bajnokság 24. forduló: Rábapordány – SVSE: 2–3

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...