Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Hosszú félév áll a soproni játékosok háta mögött. 20 bajnoki és 3 kupamérkőzésen vannak túl, az eredmények viszont egyelőre elmaradnak a várakozásoktól. A kevésbé sikeres bajnoki rajt után ed

SCS: a javítás a cél

| Molnár Zoltán | Sport

Az előző szezon sikeres NB III-as szereplése után az idei évadnak is hasonló célokkal vágott neki az SC Sopron labdarúgó-együttese. Végül egy igen hektikus és hullámzó őszi félév után a csapat a 17. helyről várja a tavaszi folytatást.

Hosszú félév áll a soproni játékosok háta mögött. 20 bajnoki és 3 kupamérkőzésen vannak túl, az eredmények viszont egyelőre elmaradnak a várakozásoktól. A kevésbé sikeres bajnoki rajt után edzőváltáson is átesett a csapat szezon közben, amely után az egykori többszörös válogatott, Mátyus János keze alatt azonnal egy felfelé ívelő út vette kezdetét. Az első sikerek után azonban egy újabb visszaesés következett, és a szerencse sem állt a csapat mellé. A mérleg féltávnál 5 győzelem mellett 4 döntetlen és 11 vereség.

– Ebben a szezonban sok problémával kellett megbirkóznunk, a játékosok többsége nagyon fiatal, és nem volt még ilyen helyzetben, ezek a dolgok pedig sajnos kihatottak a csapat játékára és az öltözői hangulatra is – kezdte Baranyai Norbert csapatkapitány. – A célunk egyértelműen csak az lehet, hogy mindenkivel elfeledtessük ezt a félévet, és bebizonyítsuk, hogy ennél sokkal többre vagyunk képesek.

A jövő év egy hathetes felkészüléssel kezdődik január 3-án. Ezalatt az időszak alatt három hazai és két idegenbeli edzőmérkőzés vár a soproni csapatra. Az első ellenfél január 15-én a Pápai Perutz FC lesz hazai pályán. A bajnokság pedig február 13-án folytatódik a Tatabányai SC otthonában.

Kapcsolódó cikkek