Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

SCS: fájó vereség a Tatabányától

| Madarász Réka | Sport

Az SC Sopron férfi NB III-as labdarúgócsapata vasárnap a tabellán közvetlenül mögötte álló Tatabányai SC csapatához látogatott. A mérkőzés végül 3–1-es vereséggel zárult.

A meccs első félideje több szempontból is jól kezdődött a soproni csapat számára. Már az elején mezőnyfölényt és több helyzetet is sikerült kialakítani, aminek eredményeképp Kalmár Dominik passzából Jakab Dávid talált a kapuba. A vezetés azonban nem tartott sokáig, 1 perccel később a hazaiaknak sikerült egyenlíteni, így a félidő 1–1-es döntetlennel zárult.

A 2. félidőben a hazaiak már az első komolyabb helyzetüket kihasználták, és megfordították a mérkőzést. Ezt követően még egy büntetőt is értékesítettek, amivel beállították a 3–1-es végeredményt.

A csapatot a Weitner Ádámot helyettesítő Németh Norbert irányította, aki röviden így értékelte a látottakat: – Az első félidőben rengeteg energiát mozgósítottunk a győzelemért, és annyi helyzetet dolgoztunk ki, hogyha azokat gólokra sikerül váltani, akkor az egész mérkőzést lezárhattuk volna – mondta Németh Norbert. – Sajnos ahogy az lenni szokott, ha ezek nem sikerülnek, akkor az megbosszulja magát, és visszafelé sülnek el a dolgok. A játékosaink mindent megtettek a három pontért, jól játszottak, csúsztak-másztak, és a mezőnyfölény is megvolt, azonban ezúttal ez kevés volt.

A hétvégi fordulóban a sereghajtó Nagyatádi FC csapatát látják vendégül a soproniak. Az őszi összecsapáson a piros-fehérek magabiztos, 3–0-s győzelmet arattak. A mérkőzést kivételesen szombati napon rendezik 14 órás kezdettel a városi stadionban, amelyről a zárt kapu miatt élő közvetítés lesz az SC Sopron YouTube-csatornáján. A csapat célja egyértelműen a tavaszi első győzelem megszerzése.

Az SC Sopron 25 fordulót követően a 8. helyet foglalja el a tabellán. 

További eredmények:

Női NB II. nyugati csoport 18. forduló: SC Sopron – FC Ajka: 1–2

Megyei I. bajnokság 20. forduló: Vitnyéd – SFAC 1900 SE: 2–0

Megyei II. bajnokság: Petőháza – SVSE: 1–2

Kapcsolódó cikkek

Mozgalmas teniszélet

Mozgalmas teniszélet

2021. 04. 07. | Pluzsik Tamás

Sopron úttörő szerepet játszott a magyar teniszéletben, az első sportági társaság például már 1893-ban megalakult. Időutazásunkban fontos szerepet kap Conrád Kálmán is.