Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SCS: győzelem új vezetőedzővel

| Molnár Zoltán | Sport

Az elmúlt hétvégén már a frissen kinevezett Mátyus János vezetőedzővel utazott a Nagykanizsa otthonába az SC Sopron együttese. Jó játékot bemutatva a soproniak végül magabiztos 4–1-es győzelmet arattak.

Bátran kezdte a mérkőzést a soproni alakulat a Zala megyeiek otthonában. Ennek hamar meg is lett az eredménye, ugyanis rögtön a találkozó elején egy fejesgóllal vezetéshez jutottak a vendégek. Az első félidő második felében aztán további találatok következtek. Egy szép kontratámadás végén már 2–0-ra növelték az előnyüket a piros-fehérek. Néhány perc elteltével a Nagykanizsa büntetőből tudott szépíteni, de a soproniak ezután sem inogtak meg és Holzmann Patrik találatával újra kétgólos előnyre tettek szert.

A második játékrészben továbbra is taktikusan és szervezetten fociztak Mátyus János játékosai. A félidő krónikájához hozzátartozik még egy hazai 11-es hárítás is, a végeredményt pedig Kustor Noel találata állította be.

– Még csak rövid ideje vagyok a csapattal, de nagy boldogsággal tölt el, hogy ilyen jól sikerült a debütálásom – értékelt Mátyus János vezetőedző. – Ez a siker nagy részben az előző edzőnek és szakmai stábjának köszönhető.

A hétvégén a Mol Magyar kupa 3. fordulójában az SC Sopron ellenfele az élvonalban szereplő Mol Fehérvár FC lesz. A mérkőzés szeptember 18-án, szombaton 18 órakor kezdődik a soproni városi stadionban. Az összecsapást az M4 Sport is élőben közvetíti.

Mátyus János lett az új vezetőedző: Az SC Sopron klubvezetése megállapodott az új szakvezetéssel, ennek értelmében a múlt hét óta Mátyus János irányítja a soproni alakulatot. A szakvezető munkáját asszisztensedzőként Silva Matos Felipe segíti a jövőben. Mátyus János labdarúgóként 34-szeres válogatottnak mondhatja magát, vezetőedzőként pedig megfordult többek között a NB II-es Szombathelyi Haladás csapatánál.

További soproni eredmények – 5. forduló

Megyei I. osztály: SFAC–Gönyű: 4–0

Megyei II. osztály: Rábaszentandrás – SVSE-GYSEV: 1–2

Megyei III. osztály: Kapuvár II – SFAC II: 10–0

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.