Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SCS: vereség idegenben

| Molnár Zoltán | Sport

Az NB III. nyugati csoportjának 23. fordulójában az SC Sopron felnőtt férfi labdarúgócsapata a múlt hétvégén ismét idegenben lépett pályára. Ellenfele a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő csapata volt, amelytől 1–0-s vereséget szenvedett.

A soproni csapat a Lipót Pékség SE elleni biztató döntetlen után egyértelműen azzal  a céllal utazott Agárdra, hogy elhozza a 3 pontot. Ennek megfelelően is kezdte a csapat a mérkőzést, jellemzően a piros-fehérek birtokolták a labdát, valamint a meccs nagy részében mezőnyfölényt is ki tudtak alakítani. A gól nélküli első félidő után, a második játékrész elején aztán egy szabadrúgás utáni fejest követően mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést. A Gárdony ezután is taktikusan tördelte a játékot, a 87. percben pedig tovább árnyékolta a soproniak helyzetét, hogy Weitner Ádám vezetőedzőt a játékvezető piros lappal kiállította. A mérkőzésen több gól már nem született, így maradt az 1–0-s végeredmény. 

Weitner Ádám vezetőedző  röviden így értékelte a mérkőzést: – Az ellenfél ma jól rombolt, mi pedig hiába játszottunk mezőnyfölényben, nem tudtunk jelentősebb helyzeteket kialakítani. Egy pontrúgás pedig eldöntötte a mérkőzést. Bő 3 hónap után ezen a hétvégén a csapat ismét bajnoki mérkőzést játszhat a soproni városi stadionban. A vasárnap 14 órakor kezdődő (a vírushelyzet miatt továbbra is zárt kapus) meccsen nem más lesz az ellenfél, mint a listavezető III. Kerületi TVE csapata. A két csapat őszi mérkőzésén a budapestiek 3–0-s győzelmet arattak hazai pályán. A fővárosiak célja egyértelműen a bajnoki cím megszerzése, jelenleg 8 pontos előnnyel vezetik a tabellát, így tehát kijelenthetjük, hogy újabb nehéz összecsapás vár a soproni alakulatra. Az SC Sopron 23 fordulót követően a 7. helyen áll a tabellán. 

További eredmények

Női NB II. nyugati csoport  13. forduló (pótlás): SC Sopron – 2011 Champion-Metis: 1–4 

Megyei I. osztály  18. forduló: Abda SC – SFAC 1900 SE: 1–1

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...