Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SFAC, SVSE: 
tavaszra várva

| P. Horváth László | Sport

A megyei labdarúgó-bajnokságokban szereplő SFAC és SVSE számára befejeződött az őszi szezon. Mindkét soproni egyesületnél bizakodva várják a tavaszi folytatást.

A SFAC a 2020/2021-es megyei első osztályú bajnokság őszi szezonját a kilencedik helyen zárta. Katona Sándor legénységének mérlege: 17 pont, öt győzelem, kettő döntetlen és hét vereség. 

– Három jó csatárunk van, a támadásnál eredményesek vagyunk, de a védekezésen van még mit javítani – mondta lapunknak Ábrahám Tibor, a SFAC elnöke. – Tavaszra a terveink szerint új játékosokat is igazolunk. A megyei osztályoknál egyedülálló módon a sportolóink felkészülését Czákler Zita mentális szakember is segíti. A munkájára azért van szükség, mert a mérkőzéseken egy ideig jól tartja magát a csapat, aztán hirtelen összeomlik. Abda, Kapuvár, Nyúl ellen több góllal is vezettünk, a végén – sajnos – elveszítettük a mérkőzést. Az SC Sopronnal együttműködve a bajnokság elején képzett labdarúgók érkeztek az egyesülethez. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően az anyagi feltételek is biztosítottak, hogy az egyre gyarapodó szurkolók jó meccseket láthassanak az Angeron.

A megyei másodosztály nyugati csoportjában szereplő SVSE–GYSEV a tabella negyedik helyén áll. Hét győzelem mellett kettő döntetlen és három vereség a mérlegük.

– Csak pozitívan tudok nyilatkozni a srácokról – fogalmazott Mozsolits Jenő edző. – A szezon nehezen indult, de aztán jöttek az eredmények. A vége már kifejezetten jól sikerült: zsinórban öt meccset nyertünk. Pölcz Róbert ügyvezetővel úgy döntöttünk, hogy a mostani helyzetben az amatőr labdarúgók egészsége a legfontosabb. Edzéseket nem tartunk, a játékosok egyénileg készülnek. A folytatást nézve nagyratörő terveink vannak. Az SC Sopron több fiatal játékosa is „lekerült hozzánk”, és jól beépült a csapatba. Tavasszal a rangadóinkat itthon játsszuk. Ősszel pedig a hazai pályán csak egyetlen pontot vesztettünk, így nem titkolt célunk, hogy a bajnokság végére odaérjünk a feljutó helyre.


Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sikeres alpesi síelők

Sikeres alpesi síelők

2024. 03. 06. | Munkatársunktól

A múlt hétvégére a Semmeringre tervezett óriás-műlesikló verseny az enyhe időjárás miatt elmaradt, ennek ellenére bőven volt lehetőségük a versenyzésr...