Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Shotokan karate Eb Sopronban

Shotokan karate Eb Sopronban

| Munkatársunktól | Sport

Májusban ismét rangos sporteseményt rendeznek váro­­sunk­­­­­­ban: Sopron adhat otthont a Sho­­to­­kan ka­­ra­­te Eu­­ró­­­­pa-baj­­nok­­ságnak.


A nemzetközi megmérettetést közösen szervezi a Soproni Rendészeti Sportegyesület és a Japán Shotokan Karate Egyesület. Európa legjobb versenyzői május 26–28. között a Novomatic-arénában léphetnek tatamira.

– Hatalmas megtiszteltetés és óriási feladat az Eb megszervezése – mondta Pirger Attila, az SRSE Karate Szakosztályának vezetője. – Két éve nyújtottuk be a pályázatunkat, amelyet Sopron önkormányzata is teljes mértékben támogatott. A bírálóbizottság tetszését elnyerte a pályázatunk, így városunkhoz került az Eb rendezési joga.

Elkezdődött a felkészülés Sopronban is: a szervezők bíznak benne, hogy hazai és helyi siker is születik a városban megrendezendő Eb-n

Az Európa-bajnokságra a kon­­­­­ti­­nens 12 országából 270 ver­­senyző érkezik, a kísérőkkel együtt tehát mintegy 450-en vesznek részt a sporteseményen. Jelenleg 35 fős stáb dolgozik azon, hogy a rendezvényen minden olajozottan működjön.

– Május 28-án lesz a verseny közönség számára is látogatható része: fél 9-től látványos felvonulás, majd a helyezésekről döntő, kemény küzdelmek következnek a Novomatic-arénában – tette hozzá Pirger Attila.

Kapcsolódó cikkek

Bronzérmes felnőtt Tigrisek

Bronzérmes felnőtt Tigrisek

2021. 06. 16. | Munkatársunktól

A Soproni Tigrisek SE felnőttcsapata bronzérmet szerzett a férfi kosárlabda NB II. nyugati csoportjában, miután a bronzcsata harmadik mérkőzésén legyőzte az Oroszlány (OSE Lions II.) együttesét, így 2–1-es összesítéssel léphetett a dobogó harmadik fokára.