Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres fiatal labdarúgók

SC Sopron: következetes szakmai munka az utánpótlásnál

Sikeres fiatal labdarúgók

| Páder Vilmos | Sport

– Minden korosztályban fokozatos fejlődést tapasztalunk – hangsúlyozta Németh Zoltán. Az SC Sopron szakmai igazgatója kiemelte, céljuk és mottójuk változatlan: minél több fiatalt nevelni az NB II-es csapatba.

z utánpótlás-nevelő egyesületben a vezetés által kitűzött cél szerint folyik a munka, minden korosztályban fokozatos fejlődés tapasztalható. Németh Zoltán szakmai igazgató dicsérte a felügyelete alá tartozó edzőket: elmondása szerint kemény, következetes munkát végeznek, melynek eredménye szinte kézzel fogható. A szakmai stábot a megnövekvő igényeknek megfelelően bővítették. Az egyesületen belül dolgozik egy rehabilitációs edző, Körmendi Tamás, egy kapusedző, az NB I-et megjárt Horváth Tamás és egy koordinációs erőnléti edző, Szegedi Róbert. Az egyesület célja és mottója változatlan: minél több fiatalt nevelni a felnőtt csapatnak. Jelenleg Kovács-Galavics Donát, Kovács Dominik és Harangozó Bence tagja az NB II-es felnőtt keretnek.

A szakmai igazgató hozzátet­te, a felkészülés a tavaszi szezonra jól sikerült: több osztrák és szlovák ellenféllel mérkőztek, sok ta­­pasztalatot gyűjtöttek, főleg a csapatok mentalitása között mutatkozott különbség.

Az U14 és U15-ös korosztály a ré­­­­­­gi­­­ó­­­bajnokságon jól szerepel – ezt a korcsoportot készítik fel a magasabb bajnoki osz­tá­­­­lyokra. Újdonság, hogy itt ki­­sebb csoportokban foglalkoznak a gyerekekkel.

Az U16-os és U17-es korosztály szereplése kiegyensúlyozott, szépen helytállnak az éles helyzetekben. Az első öt fordulóban a fiatalok nehéz ellenfelekkel találkoztak – az akadémiás csapatok első három helyezettjével játszottak –, vegyes a mérlegük. Két hazai és két idegenbeli találkozójukon mindkét együttes két győzelmet, egy döntetlent és kettő vereséget könyvelhet el. Ebben a nagyon nehéz bajnokságban ez a teljesítmény dicséretes.

Az U19-es korosztály már a fel­­nőtt mezőnybe készül. – A já­­té­­ko­­sok jó teljesítménye feltéte­le az előrelépésnek, melynek a ki­­tartás és a nagy akarat az alapja – zárta Németh Zoltán szakmai igazgató. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...