Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres I. Lőver Kupa
25 egyesület 360 úszója állt rajtkőre hétvégén az I. Lőver Kupa úszóversenyen. A megmérettetést a tervek szerint évente többször is megrendezik majd. Fotó: Németh Péter

Három olimpikon is részt vett a soproni megmérettetésen

Sikeres I. Lőver Kupa

| Munkatársunktól | Sport

360 versenyző több országból, olimpikonok a mezőnyben – nagy sikere volt az I. Lőver Kupa úszóversenynek Sopronban. Az új sportuszodában rendezett megmérettetésen az U8-asoktól a felnőttekig 14 versenyszámban lehetett indulni, és 600 érmet adtak át.

– Nagyon szépen alakultak a nevezések, 25 egyesület 360 úszója állt rajtkőre. Nemzetközi verseny lett a Lőver kupából, hiszen Ausztriából 7, Szlovákiából pedig 2 egyesület volt jelen úszóival, sőt, a győrieknél egy máltai versenyző is vízbe szállt – mondta Kókai Zsolt, a Széchy Tamás Sportiskola úszó szakosztályának szakosztályvezetője, a sportesemény főszervezője. – Ha már a győri úszóknál tartunk: nagy büszkeség számunkra, hogy három olimpikon is ellátogatott városunkba, hiszen Sebestyén Dalma, Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián is vett már részt olimpián, most pedig Sopronban mutathatták meg, milyen formában vannak.


Kókai Zsolt hozzátette: szeretnék, ha a Lővér kupából egy évben több is lenne, ugyanakkor a Csík Ferenc emlékversenyt továbbra is évente egy alkalommal, novemberben tervezik megtartani. Azért a „Lőver” nevet választották, mert szeretnék, hogy ha valaki ezt hallja vagy kimondja, egyértelműen be tudja azonosítani Sopront.


– Ma már ott tartunk, hogy nagyon sok városban van minőségi sportuszoda, mindenki szeret versenyeket rendezni, így a naptárak is egyre inkább foglaltak, meg kell találni a helyét egy-egy megmérettetésnek – tette hozzá Kókai Zsolt. – Ehhez képest kimondottan magas a 360-as résztvevői létszám, nagyon örülünk ennek. Mi most 14 versenyszámot rendeztünk, minden úszásnemben volt 50, 100 és 200 méteres verseny, ehhez jött még a 400 gyors és 400 vegyes. Természetesen ezt korosztályonként kell érteni, különválasztva a lányok és fiúk, illetve hölgyek és urak versenyét. Így jön ki, hogy összességében hatszáz érmet adtunk át, kétszáz aranyat, kétszáz ezüstöt és ugyanennyi bronzot.


A szakosztályvezető szerint igazi úszóünnep Sopronban a Lőver kupa, amelynek lebonyolításában felhasználják a korábbi tesztverseny tapasztalatait. Ugyanakkor minden megmérettetés komoly tanulási folyamat, ilyenkor élesben látják, hogy a sportuszoda létesítménye milyen lehetőségeket kínál. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek